Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Μπαχρέιν

Σημαντικές συμφωνίες υπογράφηκαν στο Μπαχρέιν, στο οποίο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Οπως μεταδίδεται ο Πρόεδρος έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Al Khalifa, στο Παλάτι, στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, Μάναμα. Μετά την τελετή της επίσημης υποδοχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν και τα μέλη των δύο αντιπροσωπειών παρακάθισαν σε συνομιλίες.

Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Μπαχρέιν, οι σχέσεις ΕΕ-Μπαχρέιν, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και η κατάσταση στην Οικονομία.

Από κυπριακής πλευράς στις συνομιλίες παρακάθισαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Μπαχρέιν κ. Ελπιδόφόρος Οικονόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από πλευράς Μπαχρέιν στις συνομιλίες πήραν μέρος ο Πρωθυπουργός Khalifa bin Salman Al Khalifa, ο Διάδοχος του Θρόνου Salman bin Hamad bin Isa al Khalifa και ο Υπουργός Εξωτερικών Sheikh Khalid Bin Ahmed Bin Mohamed Al Khalifa.

Στη συνέχεια έγινε τελετή παρασημοφόρησης, κατά την οποίαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον Βασιλιά το Μεγάλο Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’. Από την πλευρά του, ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το παράσημο του Τάγματος του Al Khalifa.

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν

Ακολούθως, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε με τον Υπουργό Οικονομικών του Μπαχρέιν Συμφωνία για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης του Μπαχρέιν Συμφωνία για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος, με τον Υπουργό Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Μπαχρέον Συμφωνία και Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα των Αεροπορικών Υπηρεσιών και Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα των Αεροπορικών Υπηρεσιών και με τον Υπουργό Υγείας του Μπαχρέιν Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Υγείας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία παρακάθισαν σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του Προέδρου ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν.

Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δεξίωση προς τα μέλη της κυπριακής κοινότητας στο Μπαχρέιν και ακολούθως θα παραστεί σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή του ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στο Μπαχρέιν κ. Στέφανος Ζαχαριάδης.

Πηγή: ΓΤΠ

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:18

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.