Eurogroup: Δεν εκταμιεύει δόση σήμερα για την Ελλάδα

 Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών - μελών της ευρωζώνης συνέρχονται το απόγευμα στις Βρυξέλλες, με κυρίαρχο θέμα στην ημερήσια διάταξη τις εξελίξεις στην οικονομία της Ελλάδας. 

Θεωρείται βέβαιο ότι το Γιούρογκρουπ δεν θα λάβει απόφαση για εκταμίευση οποιασδήποτε δόσης, αλλά αναμένεται να γίνει ευρεία συζήτηση για τη συγκεκριμενοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η Αθήνα. Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έστειλε στο Γιούρογκρουπ περίγραμμα των μέτρων, τα οποία ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτήρισε απλώς χρήσιμα, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, ανέφερε πως είναι κενά περιεχομένου, αφού ο μόνος τρόπος εκταμίευσης δόσεων είναι η ψήφιση των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική Βουλή και η υλοποίηση τους.

Σάλος για το "δημοψήφισμα"

    Η σημερινή σύνοδος του Γιούρογκρουπ πραγματοποιείται στη σκιά δήλωσης που φέρεται να έκαμε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στην ιταλική εφημερίδα, Κοριέρε Ντελά Σέρα, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το ευρώ, αν η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αποδεχθεί το σχέδιο της Ελλάδας.  Μετά τη δημοσιοποίηση της αναφοράς και το σάλο που προκλήθηκε το υπουργείο Οικονομικών κατήγγειλε την ιταλική εφημερίδα για "κιτρινισμό ολκής" και την κάλεσε να επανορθώσει άμεσα τη διαστρέβλωση, όπως ανέφερε, της δήλωσης του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στέλλει τους μετανάστες στο Βερολίνο

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, προειδοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναστείλει τη συνθήκη "Δουβλίνο 2" και θα στείλει στο Βερολίνο τους μετανάστες που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, αν οι εταίροι-πιστωτές προσπαθήσουν να χτυπήσουν, κατά την εκφραση του, την Ελλάδα.     Μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κύριος Καμμένος πρόσθεσε ότι θα είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη της Ευρώπης, αν, ανάμεσα στους μετανάστες που θα προωθηθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υπάρχουν και άτομα που βρίσκονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Σύνταξη: Πανίκος Χατζηπαναγής - Μαρία Λουκαίδου

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:58

Τελευταιες Ειδησεις

04 Δεκεμβρίου
Σήμερα υπάρχει υποχώρηση της Δημοκρατίας όχι μόνο στην Ευρώπη, είπε ο Πάπας
15:40
Υπ. Υγείας: Δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα αν τηρηθούν τα υφιστάμενα. Στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες εξοπλισμός ανίχνευσης της Όμικρον
15:18
Βαθιά ευγνωμοσύνη Πάπα Φραγκίσκου προς Πρόεδρο και λαό της Κύπρου σε χειρόγραφο μήνυμά του
14:50
Σύλληψη υπόπτου στα κατεχόμενα που φέρεται να έχει σχέση με τα ροζ βίντεο
14:34
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για υποστελέχωση Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς και αστυνομικού σταθμού
14:11
Σε 49 σημεία θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου μονάδες δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test κορονοϊού
13:44
ΕΔΕΚ: Οι αντιδράσεις της Τουρκίας στην αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της ΑΟΖ αποδεικνύουν τις πραγματικές της προθέσεις
13:25
Σ.Στεφάνου: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα μηνύματα οικουμενικού χαρακτήρα τα οποία έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος
13:04
Συνεχίζεται η εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς, λέει ο ΥΠΑΜ
12:51
Λαμβάνονται μέτρα για τερματισμό της ρύπανσης σε περιοχές της Κύπρου, είπε ο Κ. Καδής
12:29
Χωρίς μάσκα και αρνητικό τέστ δεν μπαίνει κανείς στις τάξεις δηλώνει στο ΡΙΚ ο υπουργός Παιδείας. Στόχος τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και ασφαλή
12:10
Αυστραλία: Η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται
11:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand