Διατροφικές διαταραχές: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης

Σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με στόχο την ενημέρωση, διαφώτιση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις διατροφικές διαταραχές, οργανώνει το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών του Υπουργείου Υγείας.

Το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών είναι ένα εξειδικευμένο Τμήμα των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, το οποίο λειτουργεί από το 2012. Δέχεται και αντιμετωπίζει παιδιά και έφηβους με διαταραχές διατροφής έως 19 χρόνων, από όλες τις επαρχίες.
Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού έρευνες καταδεικνύουν ότι η έγκαιρη αναγνώριση και η άμεση θεραπευτική παρέμβαση σε θέματα διατροφικών διαταραχών, δύναται να συμβάλει στην επιτυχή αποθεραπεία των παιδιών και εφήβων με διατροφικές διαταραχές.
Προς τούτο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εβδομάδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά των διατροφικών διαταραχών, θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω δράσεις ως ακολούθως:

Θεατρική παράσταση «Μόντελιγκ και Ανορεξία» - 14 Μαρτίου και 15 Απριλίου 2015
Σάββατο, 14 Μαρτίου στο θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στη Λευκωσία και Τετάρτη, 15 Απριλίου στο θέατρο «ΕΝΑ» στη Λεμεσό.
Στόχος της θεατρικής παράστασης είναι ο εναλλακτικός τρόπος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές. Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία και λεπτότητα γύρω από το θέμα των διατροφικών διαταραχών, με εικόνες της πραγματικής ζωής και στοιχεία σωματικού θεάτρου. Η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, της Σοφίας, που έρχεται αντιμέτωπη με τους δικούς της δαίμονες. Τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό και στο σώμα της Σοφίας; Κανείς δεν ξέρει... Πού θα την οδηγήσει αυτή η «αλλαγή» και πώς οι «δαίμονές» της θα αντιδράσουν;
Για τη θεατρική παράσταση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 99753388.

Διάλεξη «Δεν είχα ιδέα ότι οι διατροφικές διαταραχές δεν είναι απλά μια 'φάση'» - Ο ρόλος των γονιών είναι πολύ σημαντικός για την πρόληψη και αντιμετώπισή τους. Μάθε πώς!
Στόχος της διάλεξης είναι να ενημερωθούν οι γονείς για θέματα που αφορούν τις διατροφικές διαταραχές και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διαφυλάξουν τα παιδιά τους, ενισχύοντας προστατευτικούς παράγοντες.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου και την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 στο ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό. Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 22405050, 22405085.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:18

Τελευταιες Ειδησεις

06 Δεκεμβρίου
Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στον Έβρο από τους Τούρκους – Κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και υπουργείου Εξωτερικών
19:58
Ένας θάνατος και 706 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:52
Συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες-Παρουσίαση συμπερασμάτων 11ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης
19:39
Ινδονησία: Στους 22 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη ηφαιστείου
19:14
Θεόδωρος σε Κέρκεζ : "Αδελφική φιλία, καλή συνέχεια brate μου και εις το επανιδείν"
18:42
Δένδιας: Να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό στο μόνο αποδεκτό πλαίσιο
18:37
Κορονοϊός-Ελλάδα: 4.943 νέα κρούσματα, 714 διασωληνωμένοι, 116 νέοι θάνατοι
18:15
Θύρα 4: « Ασταμάτητος κατήφορος, στηρίζουμε παίκτες-προπονητή, η αιτία του κακού δεν προέρχεται από εκεί»
17:58
Υπουργείο Υγείας:Αύξηση στα κρούσματα σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από τις 27 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου
17:50
Ιαπωνία: Εκ βάθρων αλλαγή του αμυντικού δόγματος
17:39
Γερμανία: Οι Πράσινοι εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση - Την Τετάρτη η εκλογή του Σολτς ως Καγκελάριου
17:26
Πέρασε με 100άρα από τη Λάρισα ο Ολυμπιακός, αγωνία για Φαλ
17:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand