Διατροφικές διαταραχές: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης

Σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με στόχο την ενημέρωση, διαφώτιση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις διατροφικές διαταραχές, οργανώνει το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών του Υπουργείου Υγείας.

Το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών είναι ένα εξειδικευμένο Τμήμα των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, το οποίο λειτουργεί από το 2012. Δέχεται και αντιμετωπίζει παιδιά και έφηβους με διαταραχές διατροφής έως 19 χρόνων, από όλες τις επαρχίες.
Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού έρευνες καταδεικνύουν ότι η έγκαιρη αναγνώριση και η άμεση θεραπευτική παρέμβαση σε θέματα διατροφικών διαταραχών, δύναται να συμβάλει στην επιτυχή αποθεραπεία των παιδιών και εφήβων με διατροφικές διαταραχές.
Προς τούτο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εβδομάδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά των διατροφικών διαταραχών, θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω δράσεις ως ακολούθως:

Θεατρική παράσταση «Μόντελιγκ και Ανορεξία» - 14 Μαρτίου και 15 Απριλίου 2015
Σάββατο, 14 Μαρτίου στο θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στη Λευκωσία και Τετάρτη, 15 Απριλίου στο θέατρο «ΕΝΑ» στη Λεμεσό.
Στόχος της θεατρικής παράστασης είναι ο εναλλακτικός τρόπος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές. Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία και λεπτότητα γύρω από το θέμα των διατροφικών διαταραχών, με εικόνες της πραγματικής ζωής και στοιχεία σωματικού θεάτρου. Η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, της Σοφίας, που έρχεται αντιμέτωπη με τους δικούς της δαίμονες. Τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό και στο σώμα της Σοφίας; Κανείς δεν ξέρει... Πού θα την οδηγήσει αυτή η «αλλαγή» και πώς οι «δαίμονές» της θα αντιδράσουν;
Για τη θεατρική παράσταση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 99753388.

Διάλεξη «Δεν είχα ιδέα ότι οι διατροφικές διαταραχές δεν είναι απλά μια 'φάση'» - Ο ρόλος των γονιών είναι πολύ σημαντικός για την πρόληψη και αντιμετώπισή τους. Μάθε πώς!
Στόχος της διάλεξης είναι να ενημερωθούν οι γονείς για θέματα που αφορούν τις διατροφικές διαταραχές και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διαφυλάξουν τα παιδιά τους, ενισχύοντας προστατευτικούς παράγοντες.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου και την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 στο ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό. Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 22405050, 22405085.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:18

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Ελλάδα: Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.