Ανόρθωση: Έντονη δυσαρέσκεια για διαιτητικά λάθη

"Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, επιθυμεί να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό και τη δυσαρέσκειά της για τα παρατηρούμενα διαιτητικά φαινόμενα εις βάρος της ομάδας, τα οποία έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

 

Ακολουθήσαμε πιστά μια πολιτική χαμηλών τόνων σε όλα τα θέματα, η οποία έχει παρεξηγηθεί και εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Συνεπεία της πολιτικής αυτής, αποφεύγαμε να σχολιάσουμε τη διαιτησία, παρά τα εξόφθαλμα λάθη που παρατηρήθηκαν εναντίον μας. Θεωρούμε όμως πως το φίλαθλο κοινό βλέπει και κρίνει πότε κάποιες φάσεις διυλίζονται ως κώνωπες για να ανακαλυφθούν παραβάσεις και πέναλτι και πότε άλλες φάσεις καταπίνονται ως κάμηλοι και καμιά παράβαση δεν σφυρίζεται εντός περιοχής.

Τρανό παράδειγμα το πέναλτι που σφυρίχτηκε εις βάρος μας σε αγώνα του πρώτου γύρου στο ΓΣΠ και η κόκκινη κάρτα που δόθηκε απ’ ευθείας στον ποδοσφαιριστή μας Κωνσταντίνο Λαΐφη, για μια διεκδίκηση – και όχι παράβαση – που ο τηλεοπτικός φακός δείχνει πως λαμβάνει χώραν εκτός περιοχής. Σε αντιδιαστολή, καθαρή παράβαση εντός περιοχής στα τελευταία λεπτά της πρόσφατης μας αναμέτρησης, επί του Κωνσταντίνου Λαΐφη, δεν σφυρίζεται.

Ο κόσμος δε, αντιλαμβάνεται επίσης πότε οι διαιτητές κιτρινίζουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμπτωματικά χάνουν το επόμενο παιχνίδι και πότε κλείνουν τα μάτια στις ίδιες ή και χειρότερες παραβάσεις στον πειθαρχικό τομέα. Ποδοσφαιριστής μας, ο Μάρκους Χόλγκερσον, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου και του στερείται το δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό, δίχως να έχει γίνει καν παράβαση στη συγκεκριμένη φάση!  Στο ίδιο παιχνίδι, σημειώνουμε σε αντιδιαστολή με αυτή την περίπτωση, την ατολμία της διαιτησίας να δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλει ποδοσφαιριστή σε πέραν της μιας περίπτωσης, με χαρακτηριστικότερη τη φάση που ο ποδοσφαιριστής μας Χρίστος Μαραγκός ανακόπτεται με πεντακάθαρο φάουλ από το να μπει στην περιοχή. Η παράβαση υποδεικνύεται αλλά η κάρτα εξαφανίζεται. Στην εξέλιξη δε, ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του αγώνα κι ενώ η μπάλα παιζόταν από ποδοσφαιριστή μας στην περιοχή του αντιπάλου, παρά την καθυστέρηση που προηγήθηκε στο σφύριγμα του φάουλ και ουδέποτε προστέθηκε στον ήδη αδικαιολόγητα ανεπαρκή επιπλέον χρόνο.

Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, δυο ποδοσφαιριστές μας που είναι στο όριο των καρτών – Ράζακ Νούχου και Γρηγόρης Μάκος – κιτρινίζονται, ο πρώτος δίχως να κάνει καν παράβαση και ο δεύτερος κατόπιν υπόδειξης αντιπάλου, ο οποίος έπρεπε μάλιστα για αυτή του την ενέργεια να δεχτεί κίτρινη κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη του! Ο δε ποδοσφαιριστής μας Ιράκλι Μαϊσουράτζε κιτρινίζεται πολύ νωρίς στην αναμέτρηση δίχως να υποπέσει σε παράβαση ενώ στη συνέχεια δέχεται και δεύτερη κάρτα και αποβάλλεται.

Δυστυχώς, τα παραδείγματα στα οποία μπορούμε να κάνουμε αναφορά εάν το θελήσουμε, είναι πάμπολα. Χαρακτηριστικότερο όλων, το ακυρωθέν πεντακάθαρο τέρμα του Τόνι Κάλβο στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου, το οποίο αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος της Ανόρθωσης επέδειξε τόση αυτοσυγκράτηση τη συγκεκριμένη ημέρα και αποφύγαμε τα χειρότερα.

Την ίδια στιγμή, είμαστε μάρτυρες και αρκετών μικρών περιπτώσεων όπου οι κανονισμοί καταστρατηγούνται, δίχως όμως σχεδόν κανείς να το αναφέρει. Όπως λόγου χάριν ο τραυματισμός δύο αντίπαλων ποδοσφαιριστών μετά από μεταξύ τους σύγκρουση στο τελευταίο μας παιχνίδι, με το διαιτητή να ζητά μόνο από τον ένα να περάσει εκτός γηπέδου! Ομοίως, η ανομοιομορφία εφαρμογής κανονισμών όπως στην περίπτωση που το παιχνίδι σταματά για να δέσει τα κορδόνια του αντίπαλος, δεν γίνεται όμως το ίδιο με τον Τόνι Κάλβο που πέρασε εκτός γηπέδου.

Εκείνο που μας προβληματίζει, είναι κατά πόσον πέραν από τον κόσμο, υπάρχουν και αρμόδια όργανα τα οποία παρακολουθούν τις διαιτησίες, αξιολογούν τις επιδόσεις των διαιτητών και προχωρούν στην τιμωρία των ανεπαρκών και την επιβράβευση των διακριθέντων. Έχουμε επανειλημμένα απευθυνθεί προφορικώς και γραπτώς στην Επιτροπή Διαιτησίας, στον Αρχιδιαιτητή κ. Χανς Ρέικβαρτ και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Καμιά αλλαγή σε στάσεις και συμπεριφορές. Ειρήσθω εν παρόδω, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Κουτσοκούμνης ανέφερε ότι αναλαμβάνει προσωπικά το  θέμα βελτίωσης της διαιτησίας. Δυστυχώς φαίνεται ότι ούτε και η παρέμβαση του Προέδρου της ΚΟΠ έφερε αποτέλεσμα.

Ερωτούμε την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, να μας υποδείξει σε ποια αρμόδια σώματα πρέπει να απευθυνθεί ένα Σωματείο για να δικαιωθεί, όταν από τη μια οι καταγγελίες διαιτητών είναι ουσιαστικά κενές νοήματος αφού δεν εξετάζονται με σοβαρότητα και από την άλλη η πολιτική της Ομοσπονδίας φιμώνει τα Σωματεία, τιμωρώντας τα με δυσβάστακτα πρόστιμα κάθε φορά που τολμούν να αρθρώσουν λέξη.

Η Ανόρθωσις δεν έχει τίποτε και με κανένα Σωματείο και ειδικά το ΑΠΟΕΛ, ούτε προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε την απόδοση της ομάδας μας στον τελευταίο αγώνα. Αναφέρουμε απλά γεγονότα, ώστε να τεκμηριώσουμε τις θέσεις μας. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι πολλά Σωματεία έχουν σφοδρά παράπονα από τη διαιτησία και την αξιολόγησή της και ευελπιστούμε ότι όλοι μαζί θα συμπορευτούμε για να επιφέρουμε αλλαγές σε νοοτροπίες και βελτιώσεις σε καταστάσεις.

Αξιώνουμε και απαιτούμε τον προσήκοντα σεβασμό προς τον Σύλλογό μας από όλους και δηλώνουμε για ακόμα μια φορά την αταλάντευτη προσήλωσή μας μαζί με τα υπόλοιπα Σωματεία προς τον στόχο της κάθαρσης και εξυγίανσης του Κυπριακού Ποδοσφαίρου ανεξαρτήτως κόστους!"

Ανακοίνωση Ανόρθωσης

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:18

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για «οικονομικό πόλεμο» κατά της Αυστραλίας
08:57
Στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής η χορήγηση των Ολυμπιακών Υποτροφιών για το «Παρίσι 2024»
08:54
Η Πολωνία παρατείνει την απαγόρευση της πρόσβασης στα σύνορα
08:43
Καρολίνα Στυλιανού:Ανησυχία για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκε κυρίως στα δημοτικά σχολεία
08:21
Πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη τριμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας
08:04
Συνέρχεται το απόγευμα, το πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ - Στην ατζέντα και οι προεδρικές εκλογές 2023
08:00
Μακελειό σε λύκειο του Μίσιγκαν -15χρονος άνοιξε πυρ στο σχολείο του
07:58
Στην Κύπρο αύριο ο Ποντίφικας
07:57
ΑΣΔΥΚ:Στο στόχαστρο της κυβέρνησης το προσωπικό παροχής υπηρεσιών υγείας, μέλη της αστυνομίας, πυροσβεστικής και Ε.Φ.
07:54
Ακόμα δυο συλλήψεις για τα επεισόδια σε γήπεδο στην Πάφο
07:45
Άγνωστοι διέρρηξαν κατοικία στο χωριό Κονιά - Έφυγαν με λεία ένα στρατιωτικό τυφέκιο, γεμιστήρες, κυνηγετικά όπλα και χρυσαφικά
07:03
Έντονα παράπονα από συγγενείς 77χρονου ο οποίος απεβίωσε μέσα σε ταξί καθ' οδόν προς το νοσοκομείο Πάφου
07:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand