Επιχειρείται αποδόμηση Βαρουφάκη, καταγγέλλει η Αθήνα

Για προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, μέσα από δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη "διευκρινίσεων" που αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, κάνουν λόγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού στην ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera".

Σύμφωνα με τις πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, "τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις. Δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη 'διευκρινίσεων', αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, όπως έγινε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη του υπουργού στην εφημερίδα Corriere della Sera. Ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα 'δημοψήφισμα για το ευρώ'. Η λέξη 'ευρώ' είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι' αυτό και βρίσκεται σε παρένθεση".
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, "δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου 'Γκίκα Χαρδούβελη' (σ.σ. ο προκάτοχος Βαρουφάκη), που έλεγε 'ναι' σε όλα, θα απογοητευθούν".
Τονίζουν επίσης ότι η "ελληνική κυβέρνηση έχει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πλευρό της. Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά".
Επίσης, το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα, δεν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το ευρώ, αλλά προφανώς για το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής.
Σε ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη και δεν αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται με τους εταίρους και τους θεσμούς.
"Πρόκειται για κιτρινισμό ολκής", προστίθεται στην ανακοίνωση, για τον οποίο η 'Corriere della Serra' πρέπει να επανορθώσει αμέσως".
Επισημαίνεται επιπλέον ότι τις τελευταίες μέρες διαπιστώνονται κρούσματα συστηματικής διαστρέβλωσης των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών από μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:18

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.