Κόμματα για το πλαίσιο αφερεγγυότητας

Ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή, του νομοσχεδίου για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, κοινοβουλευτικά κόμματα τοποθετούνται επί του θέματος.

Το ΑΚΕΛ έχει αρχίσει τη μελέτη του 5ου νομοσχεδίου για την αφερεγγυότητα ώστε να είναι, το συντομότερο δυνατό, έτοιμο για να καταθέσει τις δικές του παρατηρήσεις και εισηγήσεις.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, το κόμμα στην προσπάθειά του να αποτρέψει μαζικές εκποιήσεις και να δημιουργήσει ουσιαστικό δίχτυ προστασίας για τους μικροοφειλέτες, έχει ήδη καταθέσει 3 προτάσεις νόμου.
"Θα αντισταθούμε", τόνισε ο κ. Λουκαΐδης, "στη μεθόδευση επιβολής του εκβιαστικού χρονοδιαγράμματος που τέθηκε μέσα από τη συμπαιγνία ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, αλλά κυρίως στην προώθηση ενός ανεπαρκούς διχτύου προστασίας για τους μικροοφειλέτες, θύματα της τραπεζικής κρίσης".
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το πλαίσιο αφερεγγυότητας μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας για τους δανειολήπτες, τονίζοντας ότι πρέπει να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό.
"Εμείς", πρόσθεσε, "απαιτήσαμε να έρθει το πλαίσιο αφερεγγυότητας στη Βουλή, όχι επειδή το ζητούσε η Τρόικα αλλά επειδή πιστεύουμε ότι θα προστατεύει τους δανειολήπτες".
Κι αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, επειδή ο κάθε δανειολήπτης θα δικαιούται να πάει στο δικαστήριο και να εξαναγκάσει την τράπεζα να αναδιαρθρώσει το δάνειο του ή να διαγράψει μέρος του χρέους του.
Το ΕΥΡΩΚΟ τονίζει ότι θα ψηφίσει το πλαίσιο αφερεγγυότητας, μόνο αν προστατεύει τους εγγυητές και τους πρωτοοφειλέτες από τη λαίλαπα των εκποιήσεων.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας δήλωσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει νομοθεσία, η οποία θα δίδει τη δυνατότητα στις τράπεζες να κάνουν κατάχρηση των εκποιήσεων και να μετατρέψουν την Κύπρο σε Ισπανία.
Το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί ότι το νομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα είναι σημαντικά βελτιωμένο από την αρχική του έκδοση, αλλά όχι ικανοποιητικό.
"Είναι προφανές", είπε ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, "ότι η ομάδα έργου του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά κυρίως οι εμπειρογνώμονες των κομμάτων, έκαναν ότι μπορούσαν έναντι των ιταμών απαιτήσεων της Τρόικας".
Ο κ. Περδίκης τόνισε ότι οι Οικολόγοι θα δώσουν τη μάχη τους μέσα στη Βουλή, για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις πρόνοιες του σχεδίου αφερεγγυότητας για τα φυσικά πρόσωπα.
Ο πολιτικός συντονιστής της Συμμαχίας Πολιτών Στέλιος Αμερικάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να προστατεύει τις τράπεζες κατ' επιταγήν της Τρόικας.
"Τα νομοσχέδια", τόνισε, "δεν διαπνέονται από τις αρχές της προστασίας της πρώτης κατοικίας και των ευπαθών ομάδων δανειοληπτών, αλλά εκείνης της διατήρησης των εν πολλοίς παράνομων κεκτημένων των τραπεζών".

Σύνταξη: Νίκος Παναγιωτίδης, Φίλιππος Φιλίππου, Μαρία Λουκαΐδου
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:18

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.