Λίντινγκτον για τις συμφωνίες Κύπρου-Ρωσίας

Τη συνεργασία Βρετανίας-Κύπρου σε μια σειρά θεμάτων ασφαλείας, καθώς και την ομόφωνη στάση της ΕΕ έναντι της Ρωσίας επισήμανε ο Υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας Ντέιβιντ Λίντινγκτον, απαντώντας σε ερώτηση για τη συνεργασία της Κύπρου με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των Συντηρητικών Νίκολας Σόαμς ρώτησε «ποιες συζητήσεις έχει κάνει το Φόρεϊν Όφις με την κυβέρνηση της Κύπρου επί της προτεινόμενης ανανέωσης της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία».

Στην απάντησή του ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον ανέφερε αρχικά πως η βρετανική κυβέρνηση έχει γνώση των αναφορών σε πρόσφατες συμφωνίες μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών συμφωνιών.

«Από όσο καταλαβαίνουμε, οι στρατιωτικές εκφάνσεις αποτελούν συνέχιση υπαρχουσών διευθετήσεων. Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει πλήρως εμπλεκόμενο σε ένα φάσμα θεμάτων ασφάλειας και στρατιωτικών θεμάτων με τη Δημοκρατία της Κύπρου», σημείωσε ο Βρετανός Υπουργός.

Έκλεισε την απάντησή του με αναφορά στη στάση της ΕΕ έναντι της Ρωσίας: «Η ΕΕ έχει στείλει ένα ενωμένο μήνυμα στη Ρωσία ότι οι ενέργειές της στην Ουκρανία συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, ομοφώνως συμφώνησαν να επιβάλουν μέτρα κατά της Ρωσίας ως απάντηση σε αυτές τις ενέργειες».

Σύνταξη: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:18

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.