Π. Παυλόπουλος: άρρηκτοι οι ιστορικοί δεσμοί Ελλάδας – Κύπρου

Στους άρρηκτους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και στην Ελληνικότητα του νησιού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος προσφωνούσε απόψε ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Δεν ξεχνούμε, είπε ο κύριος Παυλόπουλος, τους αγώνες και τις θυσίες των παληκαριών της ΕΟΚΑ, δεν λησμονούμε τους αγνοουμένους και αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτούς που με το αίμα τους υπερασπίστηκαν το 74 τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτά, είπε, δεν τα ξεχνούμε ως Ελληνισμός και δεν πρέπει να τα ξεχνούν και οι Ευρωπαίοι, τονίζοντας ότι είναι ντροπή, εν έτει 2015, ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να έχει στρατό κατοχής και συρματοπλέγματα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ανέφερε ότι ορθώς διεκόπησαν οι συνομιλίες, διότι δεν νοείται να συζητείται η λύση του Κυπριακού, όταν το Barbarosβρίσκεται για έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Δημοκρατίας.

Τόνισε ακόμη ότι η λύση είναι δυνατόν να εξευρεθεί μόνο μέσα από τις δικοινοτικές συνομιλίες, προσθέτοντας πως οποιεσδήποτε προτάσεις κατατεθούν, επιβάλλεται να στηρίζονται στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Κάθε πρόταση στο Κυπριακό τίθεται υπό συζήτηση, είπε ο κύριος Παυλόπουλος, μόνο όταν οδηγεί σε ένα κράτος με μια ενιαία προς τα έξω προσωπικότητα, μια ιθαγένεια και μια κυριαρχία.

Γιαννάκης Ομήρου

Η αμφίδρομη αδιάλειπτη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινής μας στρατηγικής, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Μια στρατηγική, τόνισε, η οποία εδράζεται στην προσήλωσή μας στις αξίες και αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που έθεσαν και τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Βουλής, είπε ότι, η υπό εκκόλαψη προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, στη βάση της "εποικοδομητικής ασάφειας και προκατασκευασμένων γεφυρωτικών προτάσεων", εν είδει συγκεκαλυμμένης επιδιαιτησίας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Γιατί η ουσία του Κυπριακού προβλήματος, τόνισε, ήταν και παραμένει η τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, εδάφους ευρωπαϊκού.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κύρος Ομήρου, είπε ότι η Κύπρος διανύει το δικό της δύσβατο δρόμο για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης και του πρωτοφανούς ληστρικού πειράματος, που διενεργήθηκε σε βάρος της.

Την ίδια ώρα, κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώνουμε τη φωνή μας με την Ελλάδα στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει, προκειμένου να πείσει για το αυτονόητο: ότι δηλαδή σε συνθήκες ύφεσης, καλπάζουσας ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων και κοινωνικής εξαθλίωσης, που επιφέρει η αυστηρή λιτότητα, δεν επιτυγχάνεται ανάπτυξη.

Σύνταξη: Νίκος Παναγιωτίδης, Παναγιώτης Πανταζής

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:19

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.