Αισιόδοξοι για τις επιχειρήσεις τους εκτελεστικοί διευθυντές

Οι CEOs στην Κύπρο εμφανίζονται φέτος σαφώς πιο αισιόδοξοι για την προοπτική αύξησης των εσόδων των εταιρειών τους.

Αυτό προκύπτει από την 4η συνεχή τοπική έρευνα που διεξήγαγε η PwC Κύπρου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας έρευνας για τους CEOs που πραγματοποιείται ετησίως, τα τελευταία 18 χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου, η φετινή παγκόσμια έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.300 CEOs από 77 χώρες, περιλαμβανομένων και 84 από την Κύπρο, επικεντρώθηκε στο μέλλον των επιχειρήσεων, εξετάζοντας τις επιπτώσεις των παγκόσμιων τάσεων στον ανταγωνισμό, αλλά και στη δυναμική των διαφόρων κλάδων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι CEOs από την Κύπρο εμφανίζονται φέτος πιο αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, καθώς το σχετικό ποσοστό έχει αυξηθεί σε 39% σε σύγκριση με 26% που καταγράφηκε πέρυσι.

Το αντίστοιχο ποσοστό παγκοσμίως διαμορφώθηκε φέτος στο 37%, ενώ στην Ευρωζώνη στο 30%. Όσον αφορά τις προοπτικές αύξησης των εσόδων της εταιρείας τους κατά τους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό 63% των CEOs στην Κύπρο δηλώνει αισιόδοξο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προβλέψεις τους για τα επόμενα τρία έτη, καθώς 82% δηλώνουν αισιόδοξοι σε σχέση με 75% το 2014.

Αισθητά πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται φέτος οι CEOs στην Κύπρο και για τον αριθμό των απασχολούμενων στις εταιρίες τους, με το 37% να δηλώνει ότι αναμένει αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, όταν την προηγούμενη χρονιά το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 17%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τους επόμενους δώδεκα μήνες οι CEOs στην Κύπρο σχεδιάζουν να εφαρμόσουν σειρά μέτρων αναδιάρθρωσης, με κυριότερη την υλοποίηση πρωτοβουλιών για μείωση του κόστους, με ποσοστό που αγγίζει το 85%. Ακολουθεί η προσχώρηση σε μια νέα στρατηγική συμμαχία ή κοινοπραξία με 69%.

Στις οικονομικές απειλές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τους, οι CEOs κατατάσσουν πρώτη τη γεωπολιτική αβεβαιότητα με 82% και δεύτερη την κρατική αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους με 75%, ενώ ακολουθούν η αυξανόμενη φορολογική επιβάρυνση με 73% και η πρόσβαση σε προσιτά κεφάλαια με 71% .

Όσον αφορά τις επιχειρηματικές απειλές, οι CEOs ανησυχούν για την μεταβολή της καταναλωτικής δαπάνης και συμπεριφοράς με ποσοστό 68% αλλά και για τη δωροδοκία και τη διαφθορά, με 64%.

Αναφορικά με το ρόλο του κράτους, 65% των CEOs στην Κύπρο πιστεύουν ότι προτεραιότητα του θα πρέπει να είναι η διατήρηση ενός διεθνούς ανταγωνιστικού και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος ενώ το 61% αυτών πιστεύουν ότι το κράτος υπήρξε αποτελεσματικό σε αυτόν τον τομέα.

Πηγή: PWC

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:59

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.