Γονείς κλείνουν Α' & Β' Δημοτικά Σχολεία Αγλαντζιάς λόγω Λαμπρατζιάς

Ο Σύνδεσμος Γονέων των Α’ και Β' Δημοτικών Σχολείων Αγλαντζιάς, τα οποία βρίσκονται δίπλα από τον ιερό Ναό Αγιού Γεωργίου, αποφάσισε σήμερα να κλείσει πρόωρα τα σχολεία για τις πασχαλινές διακοπές ως μέτρο προστασίας των παιδιών τους από τους κινδύνους που διατρέχουν λόγω του ότι στην αυλή του σχολείου κάποιοι ετοιμάζουν την Λαμπρατζιά. Το κλείσιμο των σχολείων θα γίνει την Τρίτη

Το B δημοτικό έχει ήδη παραδοθεί στις φλόγες δύο φορές φέτος. Το πρόβλημα όμως δεν είναι φετινό αλλά δεκάδων χρόνων. Φόβοκαι έντονα παράπονα εκφράζουν και κάτοικοι της περιοχής τα σπίτια των οποίων εφάπτονται με την αυλή του σχολείου.

Όπως δήλωσε στο ΡΙΚnews ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αγλαντζιάς Κώστας Παπάκυπριανου οι γονείς έχουν ενημερώσει σήμερα την εφορεία, τη διεύθυνση του σχολείου, το υπουργείο Παιδείας και την αστυνομία για την απόφαση τους αυτή. Η εξέλιξη αυτή, είπε, είναι λυπηρή αλλά συμμερίζεται τις ανησυχίες των γονιών.

Η εφορεία, τόνισε, έχει εισηγηθεί μέτρα στο Υπουργείο Παιδείας τα οποία όμως έχουν απορριφθεί. Τα μέτρα αυτά είπε είναι η τοποθέτηση ψηλού μεταλλικού πλέγματος ( δίκτυ) στην αυλή του σχολείου και η τοποθέτηση αστυνομικών εντός του χώρου του σχολείου για προστασία του κτιρίου.Και τα δύο μέτρα τόνισε απορρίφθηκαν ως πολυδάπανα και παρέπεμψαν στον Υπουργό Δικαιοσύνης με τον οποίο όπως είπε θα επικοινωνήσει εντός των ημερών.

Ο κ. Παπάκυπριανου επεσήμανε ότι η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή αλλά όπως η ίδια τους ενημέρωσε δεν μπορεί να επέμβει καθώς οι παραβάτες είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο ο Σύνδεσμος Γονέων θα ενημερώσει τα 111 παιδιά που φοιτούν στα σχολεία και τους γονείς τους για τους κινδύνους που διατρέχουν και θα τους ανακοινώσουν το κλείσιμο των σχολείων από την Τρίτη. 

Σύνταξη: Στέλλα Ολυμπίου

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Συμβιβασμός στο Μακάρειο
20:43
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
19:59
243 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το Σάββατο
19:57
Γερμανία: Αισιοδοξία ότι η πανδημία θα έχει τεθεί υπό έλεγχο έως το τέλος του καλοκαιριού
19:25
Σπουδαία νίκη για την Ένωση
18:32
Προχώρησαν με νίκες οι πρωτοπόροι
18:08
Ελλάδα: 1.630 νέα κρούσματα- 29 νεκροί - 379 διασωληνωμένοι
18:02
Απετράπη πώληση μαρμάρου από την αρχαία Σαλαμίνα στο ebay
17:57
Ψαροκάικο εντόπισε και ανέσυρε δεξαμενή πολεμικού αεροσκάφους τύπου "Tornado"
17:42
Ελλάδα:Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ- 70 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς
17:38
Ρώσοι επιστήμονες: Το Sputnik V αποτελεσματικό στα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού
17:14
Άρθρο Έλληνα πρωθυπουργού στα "Νέα" για την πανδημία:Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη
16:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand