Στα χέρια ψυχολόγων το θέμα σεξουαλικής βίας σε νηπιαγωγείο

Ανησυχίες προκαλούν περιστατικά παρενόχλησης μαθητριών από μαθητές, σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο της Λευκωσίας και ήδη το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε διερεύνηση καταγγελίας ότι έγινε προσπάθεια τα περιστατικά να συγκαληφθούν.

Αγοράκια, ηλικίας πέντε και έξι χρόνων που φοιτούν στην προδημοτική τάξη, φέρονται να προέβησαν σε μη αποδεκτές σεξουαλικές συμπεριφορές κατά κοριτσιών της ίδιας ηλικίας, στις τουαλέτες της τάξης.

Ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο ανέφερε ότι δεν θα πρέπει το περιστατικό να χαρακτηρίζεται σεξουαλική παρενόχληση καθώς έχουμε να κάνουμε με πολύ μικρά παιδιά.

Το πρώτο περιστατικό, είπε, σημειώθηκε πριν δύο μήνες. Η ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας είπε έγινε από τους γονείς των παιδιών που παρενοχλήθηκαν. Την ίδια ημέρα, είπε στάλθηκε στο σχολείο ψυχολόγος και κλήθηκαν και οι γονείς του παιδιού που καταγγέλθηκε ως το παιδί που παρενοχλούσε και ενημερώθηκαν. Οι γονείς είπε ζήτησαν μεταγραφή του παιδιού σε άλλο νηπιαγωγείο το οποία και έγινε αλλά ταυτόχρονα τους συστάθηκε όπως το παιδί τύχει ψυχολογικής στήριξης.

Στη συνέχεια, ανέφερε, το υπουργείο έδωσε οδηγίες στη διεύθυνση του σχολείου όπως να μην αφήνονται να παιδιά μόνα τους στην τουαλέτα αλλά να επιβλέπονται.

Ωστόσο πριν από δύο εβδομάδες έφθασε στο υπουργείου παρόμοια καταγγελία. Τότε, συνέχισε, έγινε η ίδια διαδικασία δηλαδή να κληθεί ψυχολόγος και να ενημερωθούν οι γονείς αλλά ταυτόχρονα ενισχύθηκε και το νηπιαγωγείο με ακόμα μια νηπιαγωγό.

Ο κύριος Νεοκλέους ανέφερε ότι για το θέμα έχει διοριστεί ερευνών λειτουργός για να καταγράψει τα γεγονότα να καταλήξει σε πόρισμα ώστε να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή η εκπαιδευτική παιδοψυχολόγος Χριστίνα Ιωάννου είπε πως όλα τα παιδιά αυτής της ηλικία έχουν σεξουαλική συμπεριφορά αλλά όταν αυτή εκδηλώνεται με μη αποδεκτό τρόπο πρέπει να ερευνάται διότι σίγουρα πίσω της κάτι κρύβει.Πιθανόν είπε τα παιδιά που συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο έχουν βιώσει τα ίδια ψυχολογική, συναισθηματική ή και σεξουαλικής κακοποίησης. Πρέπει να γίνει έρευνα της οικογένειας, τόνισε, και να της προσφερθεί βοήθεια.

Η κυρία Ιωάννου είπε ότι έχουν αξιολογηθεί τα παιδιά που εμπλέκονται στα συμβάντα από εκπαιδευτικούς και κλινικούς ψυχολόγους του Υπουργείου Παιδείας και θα πρέπει να δράσουν για να προληφθούν χειρότερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της βουλευτού και ψυχολόγου Στέλλας Κυριακίδου η οποία είπε πως παιδιά που παρουσιάζουν ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά έχουν ερεθίσματα και γι’ αυτό θα πρέπει να κτυπά καμπανάκι. Η κ. Κυριακίδου διαφώνησε με την αλλαγή σχολείου του παιδιού καθώς όπως είπε αυτή δεν βοηθά το παιδί αλλά του ενισχύει το πρόβλημα που δυνατό να αντιμετωπίζει.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΡΙΚ / Πρωινό Δρομολόγιο

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:18

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.