Στα χέρια ψυχολόγων το θέμα σεξουαλικής βίας σε νηπιαγωγείο

Ανησυχίες προκαλούν περιστατικά παρενόχλησης μαθητριών από μαθητές, σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο της Λευκωσίας και ήδη το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε διερεύνηση καταγγελίας ότι έγινε προσπάθεια τα περιστατικά να συγκαληφθούν.

Αγοράκια, ηλικίας πέντε και έξι χρόνων που φοιτούν στην προδημοτική τάξη, φέρονται να προέβησαν σε μη αποδεκτές σεξουαλικές συμπεριφορές κατά κοριτσιών της ίδιας ηλικίας, στις τουαλέτες της τάξης.

Ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο ανέφερε ότι δεν θα πρέπει το περιστατικό να χαρακτηρίζεται σεξουαλική παρενόχληση καθώς έχουμε να κάνουμε με πολύ μικρά παιδιά.

Το πρώτο περιστατικό, είπε, σημειώθηκε πριν δύο μήνες. Η ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας είπε έγινε από τους γονείς των παιδιών που παρενοχλήθηκαν. Την ίδια ημέρα, είπε στάλθηκε στο σχολείο ψυχολόγος και κλήθηκαν και οι γονείς του παιδιού που καταγγέλθηκε ως το παιδί που παρενοχλούσε και ενημερώθηκαν. Οι γονείς είπε ζήτησαν μεταγραφή του παιδιού σε άλλο νηπιαγωγείο το οποία και έγινε αλλά ταυτόχρονα τους συστάθηκε όπως το παιδί τύχει ψυχολογικής στήριξης.

Στη συνέχεια, ανέφερε, το υπουργείο έδωσε οδηγίες στη διεύθυνση του σχολείου όπως να μην αφήνονται να παιδιά μόνα τους στην τουαλέτα αλλά να επιβλέπονται.

Ωστόσο πριν από δύο εβδομάδες έφθασε στο υπουργείου παρόμοια καταγγελία. Τότε, συνέχισε, έγινε η ίδια διαδικασία δηλαδή να κληθεί ψυχολόγος και να ενημερωθούν οι γονείς αλλά ταυτόχρονα ενισχύθηκε και το νηπιαγωγείο με ακόμα μια νηπιαγωγό.

Ο κύριος Νεοκλέους ανέφερε ότι για το θέμα έχει διοριστεί ερευνών λειτουργός για να καταγράψει τα γεγονότα να καταλήξει σε πόρισμα ώστε να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή η εκπαιδευτική παιδοψυχολόγος Χριστίνα Ιωάννου είπε πως όλα τα παιδιά αυτής της ηλικία έχουν σεξουαλική συμπεριφορά αλλά όταν αυτή εκδηλώνεται με μη αποδεκτό τρόπο πρέπει να ερευνάται διότι σίγουρα πίσω της κάτι κρύβει.Πιθανόν είπε τα παιδιά που συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο έχουν βιώσει τα ίδια ψυχολογική, συναισθηματική ή και σεξουαλικής κακοποίησης. Πρέπει να γίνει έρευνα της οικογένειας, τόνισε, και να της προσφερθεί βοήθεια.

Η κυρία Ιωάννου είπε ότι έχουν αξιολογηθεί τα παιδιά που εμπλέκονται στα συμβάντα από εκπαιδευτικούς και κλινικούς ψυχολόγους του Υπουργείου Παιδείας και θα πρέπει να δράσουν για να προληφθούν χειρότερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της βουλευτού και ψυχολόγου Στέλλας Κυριακίδου η οποία είπε πως παιδιά που παρουσιάζουν ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά έχουν ερεθίσματα και γι’ αυτό θα πρέπει να κτυπά καμπανάκι. Η κ. Κυριακίδου διαφώνησε με την αλλαγή σχολείου του παιδιού καθώς όπως είπε αυτή δεν βοηθά το παιδί αλλά του ενισχύει το πρόβλημα που δυνατό να αντιμετωπίζει.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΡΙΚ / Πρωινό Δρομολόγιο

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:18

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Η Μόσχα λέει ότι θα αντιδράσει τάχιστα στις τελευταίες απελάσεις Ρώσων διπλωματών που αποφάσισε η Πράγα
19:35
Διαβατήρια εμβολιασμού: «Προτεραιότητα» Λονδίνου - Απρόθυμοι για διακοπές εξωτερικού οι Βρετανοί
19:17
Λαγκάρντ: Στο β' εξάμηνο του 2022 οι οικονομίες θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα
19:02
Το ΡΙΚ παρουσιάζει απόψε τη δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση για τις βουλευτικές εκλογές
18:43
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για βοηθήματα, επιδόματα και συντάξεις
18:40
Γερμανία:Πολιτικοί του μεγάλου συνασπισμού προτείνουν λύσεις για αγωγό Νord Stream 2
18:39
Τρίτη αιτία θανάτου ο κορoνοϊός σε Αγγλία και Ουαλία
18:18
Ελλάδα: 2.759 κρούσματα, 822 διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι
18:16
Στα προημιτελικά ο Στέφανος
18:11
Διαφωνία εκφράζουν τοπικοί φορείς με πορίσματα μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για Ακάμα
18:07
Bird Life Cyprus: "Η αστυνομία των ΒΒ μείωσε σχεδόν κατά 95% την παράνομη παγίδευση αμπελοπουλιών"
17:48
Για θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ευρώπη κάνει λόγο η Κομισιόν
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand