ΠτΔ: Η κυβέρνηση θα στηρίξει το Καραϊσκάκειο ίδρυμα για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι καμία περισυλλογή ή λιτότητα δεν θα επηρεάσει το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για τους ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες. Ο Πρόεδρος μιλούσε στο Gala Dinner του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια του οποίου τιμήθηκαν 23 δότες μυελού των οστών που το 2014 έδωσαν ελπίδα ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους τους.

Απαντώντας στην έκκληση που είχαν απευθύνει νωρίτερα ο βουλευτής και Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Αιματολογικών Κακοηθειών (ΚΕΜΑΚ) Αδάμος Αδάμου και η Πρόεδρος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος Πόπη Κανάρη, ζητώντας από το κράτος «να αντισταθεί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της αδιάκριτης λιτότητας και περισυλλογής» και να σταθεί αρωγός στη μάχη του Ιδρύματος κατά της λευχαιμίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «θα έχετε τη στήριξη που πρέπει και καμιά μα καμία περισυλλογή ή λιτότητα δεν πρόκειται να επηρεάσει το έργο που επιτελείτε».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε τον αλτρουισμό των τιμώμενων, αλλά και το ανθρωπιστικό και επιστημονικό έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, ενώ είπε ότι κράτος, εθελοντές και χορηγοί οφείλουν να στηρίξουν το Ίδρυμα για να υλοποιήσει το όραμά του «για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία».

Ανέφερε επίσης ότι το κυπριακό αρχείο εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Ιδρύματος παραμένει μέχρι σήμερα το πρώτο αρχείο σε αναλογία πληθυσμού σε ολόκληρο τον κόσμο, με πέραν των 130.000 εθελοντών δοτών, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Συνεχίζοντας, είπε ότι πέραν των 300 εθελοντών δοτών του αρχείου έχουν δώσει μόσχευμα σε ασθενείς ανά το παγκόσμιο αλλά και σε πολλούς Κύπριους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην οργάνωση δημοσίου αρχείου αίματος ομφάλιου λώρου από το 2005, στο οποίο σήμερα φυλάσσονται 2.260 μοσχεύματα, ενώ τέσσερα από αυτά έχουν ήδη δοθεί σε τέσσερις νεαρούς ασθενείς που τα είχαν ανάγκη.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, η διεθνής σοπράνο Αναστασία Ζαννή ερμήνευσε τραγούδια, συνοδευόμενη στο πιάνο από τον μαέστρο Γιάννη Χατζηλοϊζου.

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:18

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.