Συμφωνία παραχώρησης του Σιακόλειου Εκπ. Κέντρου στην Ιατρική Σχολή του ΠΚ

Νέους ορίζοντες στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της έρευνας και της ενημέρωσης στον τομέα της υγείας στην Κύπρο ανοίγει, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Πανεπιστημίου Κύπρου για τη διαχείριση του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Υγείας (ΣΕΚΥ) και του περιβάλλοντος χώρου για τις ανάγκες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Υπουργείου Υγείας και της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του επιχειρηματία Νίκου Σιακόλα.

Στην προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η επένδυση στην ιατρική εκπαίδευση προάγει διπλό στόχο. Αφενός, θα συμβάλει στην προώθηση της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο και αφετέρου, θα εμπλουτίσει τη γνώση και θα αναγάγει την ποιοτική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας» επεσήμανε, εξηγώντας ότι τα δύο αυτά στοιχεία πέραν από τα συνεπακόλουθα οικονομικά οφέλη για την οικονομία του τόπου μας, θα ωφελήσουν κατά καταλυτικό τρόπο το όραμα της μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας.
Σημείωσε επίσης πως με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας η Κύπρος κάνει ένα σημαντικό βήμα προς στην προσπάθεια εδραίωσης του τόπου μας σε περιφερειακό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχοντας ως άμεσο στόχο την προσέλκυση ακαδημαϊκών και ερευνητών εγνωσμένους κύρους αλλά και την προσέλκυση υψηλού επιπέδου φοιτητών από την Κύπρο και το εξωτερικό.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απηύθυνε ιδιαίτερες και θερμές ευχαριστίες προς τον επιχειρηματία Νίκο Σιακόλα, «που έχοντας βαθιά συναίσθηση του χρέους απέναντι στην κοινωνία και στον τόπο μας, προχώρησε αρχικά στη χρηματοδότηση του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Υγείας, το οποίο σήμερα, στα πλαίσια της Συμφωνίας που υπογράφηκε, θα καλύψει και τις ανάγκες  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής σημείωσε ότι το Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Υγείας θα λειτουργήσει ως το σπίτι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και ένας χώρος μέσα στον οποίο οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής θα μπορούν να εκπαιδεύονται, να μελετούν, να ασκούνται και να εξειδικεύονται.

Στη δική του προσφώνηση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου τόνισε ότι το Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Υγείας μαζί με το κτίριο της Ιατρικής Σχολής «Νίκος Σιακόλας» για το οποίο εντός των προσεχών ημερών θα προκηρυχτεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών και του τομέα της υγείας στην Κύπρο, θα δώσουν ώθηση στο πανεπιστήμιο Κύπρου για την επίτευξη των στόχων του και θα ενδυναμώσουν τα μέλη της Ιατρικής Σχολής, φοιτητές και ακαδημαϊκούς και ερευνητές δίνοντας τους κίνητρα για να εργαστούν δημιουργικά και καινοτόμα για το ευρύτερο καλό.

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ -Έπληξε ιρανική στρατιωτική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.