Σε πλήρη ετοιμότητα η αστυνομία για προστασία πολιτών από τις κροτίδες

Σε ετοιμότητα δηλώνει ότι είναι η αστυνομία για πάταξη του φαινομένου των κροτίδων και προστασία των πολιτών. Ηδη έχει εντατικοποίησει την εκστρατεία της η οποία διεξάγεται ολόκληρο το χρόνο.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης δήλωσε με αφορμή τον ακρωτηριασμό δυο νέων, 19 και 21 ετών, την ώρα που κατασκεύαζαν αυτοσχέδια κροτίδα στο πίσω μέρος της οικίας του ενός στη Λεμεσό, ανέφερε πως είναι τραγικό, παρά τις εκκλήσεις και τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουν πως προκαλούνται από έναν ακρωτηριασμό, κάποιοι να συνεχίζουν να κατασκευάζουν κροτίδες.

Όπως ανέφερε, ο 19χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία με παρόμοιες υποθέσεις και παρά τις συστάσεις και υποδείξεις, σήμερα έχει υποστεί μερικό ακρωτηριασμό του αριστερού του χεριού.

Επεσήμανε πως η αστυνομία πραγματοποιεί ολόχρονα  εκστρατεία για πρόληψη του φαινομένου αυτού, με διαλέξεις που γίνονται σε σχολεία και άλλα οργανωμένα σύνολα, έχει εμπλέξει την κοινοτική αστυνόμευση, ακόμα και τους πυροτεχνουργούς της, σε μια προσπάθεια να προβάλει το όλο πρόβλημα, το οποίο χρονίζει.

Πρέπει να αντιληφθούν  όλοι κατέληξε ότι η κατασκευή και χρήση κροτίδων είναι ένα άκρως επικίνδυνο έθιμο του Πάσχα.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της η αστυνομία ενημερώνει ιδιοκτήτες υποστατικών κυνηγετικών ειδών, περιπτερούχοι και καταστηματάρχες για την ποινική ευθύνη που έχουν σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

 

Επίσης μέσα στο πλαίσιο της εκστρατείας η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της, για εντοπισμό και σύλληψη προσώπων που παράνομα εισάγουν, κατέχουν, πωλούν, κατασκευάζουν ή χρησιμοποιούν κροτίδες ή οτιδήποτε άλλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κροτίδων.

 

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα εντατικοποιηθούν οι αστυνομικές περίπολοι, κυρίως έξω από τους Ιερούς Ναούς και θα παρευρίσκονται ένστολοι αστυνομικοί στις εκκλησίες, με αποκορύφωμα τη γιορτή της Ανάστασης, όπου θα αστυνομευθούν οι περισσότεροι ναοί των πόλεων και της υπαίθρου.

 

Η Αστυνομία, απευθύνει έκκληση σε όλους και κυρίως στα νεαρά πρόσωπα, να αποφύγουν την κατασκευή και χρήση κροτίδων.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:51

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.