Επιτακτικά παραίτηση Γιωρκάτζη ζητούν τα κόμματα

Την παραίτηση της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας ζήτησαν και σήμερα επιτακτικά τα κόμματα.

ΔΗΣΥ

Εκρηκτική χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου υποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζεται περισσότερη όξυνση. Μιλώντας στην εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα", ο Αβέρωφ Νεοφύτου, εξέφρασε τον φόβο ότι με την υπόθεση Γιωρκάτζη κινδυνεύει να ξεχειλίσει το ποτήρι.Φτάσαμε είπε, σε μια οριακή κατάσταση απαξίωσης των πάντων, σημειώνοντας ότι ουδείς είναι άμοιρος ευθυνών.

Η υπόθεση Γιωρκάτζη, πρόσθεσε, πήρε το δρόμο της και οι περαιτέρω δηλώσεις, ή η επανάληψη εκκλήσεων δεν προσθέτουν οτιδήποτε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε επίσης την ανάγκη για αλλαγή του Νομοθετικού πλαισίου ώστε, αυτοί οι οποίοι διορίζονται στα διάφορα αξιώματα, να μην νιώθουν σαν αυτοκράτορες.

ΑΚΕΛ

Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει να παραιτηθούν τόσο η κυρία Γιωρκάτζη όσο και το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Είπε ότι τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν είναι ζημιογόνα για την οικονομία και διερωτήθηκε πώς θα μπορέσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να λειτουργούν όταν υπάρχουν αμφισβητήσεις μεταξύ τους. Μιλώντας στο Πρωινό δρομολόγιο ο κύριος Κυπριανού είπε επίσης ότι δεν θα μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικά τον εποπτικό τους ρόλο και έλεγχο στις τράπεζες. Αναφερόμενος στην Χρυστάλλα Γιωρκάτζη είπε ότι τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί δεν της επιτρέπουν να ασκήσει αποτελεσματικά το ρόλο της.

ΔΗΚΟ

Στην παραίτηση της Διοικήτριας και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας εμμένει και το ΔΗΚΟ. Ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν εξαφανίζονται τα προβλήματα επειδή το δικηγορικό γραφείο "Ανδρέας Γιωρκάτζης" αποσύρεται από την εκπροσώπηση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ενώ διερωτήθηκε πώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πείσει περί του ασυμβίβαστου, όταν διαβεβαίωνε πως με την αλλαγή όρου στο συμβόλαιο της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη δεν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων.

ΕΥΡΩΚΟ

Η κατάσταση στην Κεντρική είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής και της υπομονής δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας προσθέτοντας ότι οι παραιτήσεις είναι επιβεβλημένες τώρα αλλά δεν είναι αρκετές.

Η Κεντρική είναι η ευκαιρία για καθολική κάθαρση, μεταρρύθμιση και εξυγίανση όλων των θεσμών του Κράτους, τόνισε.

Ακόμα, επεσήμανε, για σκοπούς διαφάνειας και αλήθειας επιβάλλεται τόσο για την κυρία Γιωρκάτζη όσο και για τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής, να ελεγχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο κύριος Γιωργάλλας υποστήριξε επίσης ότι η πολύ σημαντική δουλειά στην Επιτροπή Θεσμών πρέπει να συνεχιστεί.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί ότι το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας μετά τα όσα έχουν συμβεί, ήταν να παραιτηθούν, αλλά ακόμα μια φορά επικράτησε το ''εγώ'' από το καλό του τόπου.

Η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου, ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει αν όντως ήξερε περί ασυμβίβαστου όταν διόριζε την διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει και δημόσια την παραίτηση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ασέβεια την άρνηση της Διοικήτριας να παραιτηθεί, την στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ομόφωνα η πολιτική ηγεσία και η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας την κάλεσαν να υποβάλει παραίτηση.

Η αλλαγή των προσώπων δεν αποτελεί λύση αλλά ημίμετρο, τόνισε και θεωρούν αδήριτη ανάγκη τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση των θεσμών.

Οριζόντια ψηφοφορία, ανακλητό και δημοψηφίσματα για πραγματική δημοκρατία είναι η θέση της συμμαχίας πολιτών.

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο, Ανακοινώσεις

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:51

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.