Βερολίνο: Πολιτικός στόχος η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Ουδεμία αλλαγή έχει σημειωθεί στον πολιτικό στόχο της γερμανικής κυβέρνησης για διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί ομόφωνη θέση ολόκληρης της κυβέρνησης Μέρκελ.

Όπως είπε ο κ. Ζάιμπερτ, "η κυβέρνηση έχει εργαστεί και συνεχίζει να εργάζεται για αυτόν τον στόχο". Επανέλαβε ότι το κεντρικό ζήτημα είναι ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο έχει επανειλημμένα παραταθεί και η επιτυχής ολοκλήρωσή του αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω εκταμίευση κεφαλαίων.
Πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα έχει δεσμευθεί για συγκεκριμένα βήματα και τώρα βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς της Τρόικας. Σε αυτό επικεντρώνουμε την προσοχή μας και σε αυτό θα έπρεπε να επικεντρώσει την προσοχή της και η Αθήνα".
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, ερωτηθείς για πρόσφατη τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ανέφερε ότι η δήλωση θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν στο πλαίσιο της συζήτησης. Τόνισε ωστόσο ότι "η δήλωση μένει ως έχει, δεν υπάρχει κάτι για να ερμηνεύσουμε ή να πάρουμε πίσω", επισημαίνοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών "δεν συμμετέχει σε εικασίες, μόνο πού και πού σε συζητήσεις".
Σε ερώτηση κατά πόσο έχει μελετηθεί για την Ελλάδα μια λύση στο πρότυπο της Κύπρου (σ.σ. για κούρεμα καταθέσεων), ο κ. Γιέγκερ απάντησε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν οι γενικοί κανόνες για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι οποίοι όμως εφαρμόζονται στη βάση και της ειδικής κατάστασης κάθε χώρας. Ανέφερε επιπλέον ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και δεν λαμβάνει εντολές από κανένα κράτος-μέλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:18

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.