Δεν παραιτείται η Γιωρκάτζη

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη απόψε, ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της καθώς η ίδια θεωρεί το θέμα που δημιουργήθηκε λήξαν.

Με δεδομένη την ομόφωνη θέση των κομμάτων για παραίτηση της Διοικήτριας και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε νωρίτερα με τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητρικού Συμβουλίου της Τράπεζας. 

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Πρόεδρου Αναστασιάδη με τα μή εκτελεστικά μέλη.

Μετά τη συνάντηση, το μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας κ. Σταύρος Ζένιος δήλωσε στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων, ότι «ενημερώσαμε τον Πρόεδρο για το έργο που επιτελείται από το ΔΣ και συζητήσαμε το πώς μπορεί η Κεντρική Τράπεζα αυτή τη στιγμή να ανακτήσει την αξιοπιστία της  που είναι απαραίτητη για την οικονομία της χώρας. Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο ότι η σύγκρουση συμφερόντων της Διοικητού δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του συμβουλίου, κάτι για το οποίο είχαμε γραπτώς ενημερώσει από τον περασμένο Οκτώβριο και μας είχε διαβεβαιώσει ότι το θέμα είχε λυθεί, εντούτοις εξακολουθεί να υφίσταται και να δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του συμβουλίου.
Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει προχθές στη Βουλή για τις λίστες δανείων για πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, αυτό είναι κάτι που είχε γίνει εν αγνοία του Συμβουλίου και στο Συμβούλιο είχαν δοθεί επί του θέματος αντιφατικές πληροφορίες».
Ερωτηθείς είπε ότι «έχουμε ακούσει  πολύ προσεκτικά τους προβληματισμούς του Προέδρου για το πώς ανακτάται η αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας, έχουμε θέσει τις δικές μας απόψεις και αύριο θα καταθέσουμε και ένα γραπτό σημείωμα».
Σε ερώτηση αν θα θέσουν τις παραιτήσεις τους ενώπιον του Προέδρου, ο κ. Ζένιος είπε ότι «έχουμε προβληματιστεί όλοι από κοινού για το πώς η Κεντρική Τράπεζα θα ανακτήσει την αξιοπιστία της, ποιοι είναι οι καλύτεροι δυνατοί χειρισμοί και θα θέσουμε αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα γραπτό σημείωμα με τις απόψεις μας».

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

Πηγή: Στέλλα Μιχαήλ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:51

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.