Δεν παραιτείται η Γιωρκάτζη

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη απόψε, ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της καθώς η ίδια θεωρεί το θέμα που δημιουργήθηκε λήξαν.

Με δεδομένη την ομόφωνη θέση των κομμάτων για παραίτηση της Διοικήτριας και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε νωρίτερα με τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητρικού Συμβουλίου της Τράπεζας. 

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Πρόεδρου Αναστασιάδη με τα μή εκτελεστικά μέλη.

Μετά τη συνάντηση, το μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας κ. Σταύρος Ζένιος δήλωσε στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων, ότι «ενημερώσαμε τον Πρόεδρο για το έργο που επιτελείται από το ΔΣ και συζητήσαμε το πώς μπορεί η Κεντρική Τράπεζα αυτή τη στιγμή να ανακτήσει την αξιοπιστία της  που είναι απαραίτητη για την οικονομία της χώρας. Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο ότι η σύγκρουση συμφερόντων της Διοικητού δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του συμβουλίου, κάτι για το οποίο είχαμε γραπτώς ενημερώσει από τον περασμένο Οκτώβριο και μας είχε διαβεβαιώσει ότι το θέμα είχε λυθεί, εντούτοις εξακολουθεί να υφίσταται και να δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του συμβουλίου.
Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει προχθές στη Βουλή για τις λίστες δανείων για πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, αυτό είναι κάτι που είχε γίνει εν αγνοία του Συμβουλίου και στο Συμβούλιο είχαν δοθεί επί του θέματος αντιφατικές πληροφορίες».
Ερωτηθείς είπε ότι «έχουμε ακούσει  πολύ προσεκτικά τους προβληματισμούς του Προέδρου για το πώς ανακτάται η αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας, έχουμε θέσει τις δικές μας απόψεις και αύριο θα καταθέσουμε και ένα γραπτό σημείωμα».
Σε ερώτηση αν θα θέσουν τις παραιτήσεις τους ενώπιον του Προέδρου, ο κ. Ζένιος είπε ότι «έχουμε προβληματιστεί όλοι από κοινού για το πώς η Κεντρική Τράπεζα θα ανακτήσει την αξιοπιστία της, ποιοι είναι οι καλύτεροι δυνατοί χειρισμοί και θα θέσουμε αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα γραπτό σημείωμα με τις απόψεις μας».

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

Πηγή: Στέλλα Μιχαήλ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:51

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση πέντε Πολωνών διπλωματών
21:52
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο
21:05
ΠΟΥ- covid-19: Ο ρυθμός των μολύνσεων πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που ξέσπασε η πανδημία
20:51
Η ‘βόρεια Κύπρος’ δεν είναι Γαλλία είπε ο Ερντογάν αντιδρώντας για τα μαθήματα Κορανίου
20:23
Τρία κρούσματα στον Απόλλωνα
20:20
Ένα θάνατο και 677 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας
20:18
Πανέτοιμη η ομάδα της Ανόρθωσης
20:07
ΕΜΑ: Την Τρίτη, τα συμπεράσματα για την ασφάλεια του εμβολίου της J&J
19:56
Χωρίς νικητή η αναμέτρηση στο "Τάσος Μάρκου"
19:55
Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου υπέδειξε στον Δένδια τα όριά του
19:19
Την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας ζητά η «τριμερής» Γερμανίας-Γαλλίας-Ουκρανίας
19:15
Ιταλία: Από 26/4 το άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων
18:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand