Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Δείτε την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής

Τοπικές καταιγίδες αναμένονται από σήμερα σε ολόκληρη την Κύπρο, με τον άνεμο να φτάνει σε ένταση μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Την ίδια ώρα, στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη. Στα ορεινά αναμένεται να πέσουν και χιόνια.

Η πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας έχει ως εξής:

"Βαρομετρικό χαμηλό, αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την Κύπρο. Στην ατμόσφαιρα δυνατό, κατά διαστήματα, να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, τεσσάρων με πέντε μποφόρ, τοπικά στα παράλια πολύ ισχυροί, έξι μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, έξι με επτά μποφόρ.Στα προσήνεμα ορεινά οι άνεμοι θα πνέουν σφοδροί, επτά μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια και με χιονόπτωση στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, τεσσάρων με πέντε μποφόρ και παροδικά τοπικά πολύ ισχυροί, έξι μποφόρ. Στα προσήνεμα ορεινά οι άνεμοι θα πνέουν σφοδροί, επτά μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά σε υπήνεμες περιοχές δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Χιόνια, μετά την αυριανή ημέρα, αναμένεται να πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές."

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Πηγή: Μετεωρολογική Υπηρεσία

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.