Παγκόσμιο ρεκόρ ο Αχιλλέως

Κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ στο σκιτ είναι από την Κυριακή (08/02) ο Γιώργος Αχιλλέως!

Ο Κύπριος σκοπευτής πέτυχε 125/125 δίσκους στο CyprusGrandPrix 2015 που διεξήχθη στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο της Λάρνακας, μια τεράστια επιτυχία για τον ίδιο, αφού είναι μόλις η δεύτερη φορά που πετυχαίνει στην καριέρα του το απόλυτο. Ο Αχιλλέως είναι ο μοναδικός Κύπριος αθλητής που έχει πετύχει Παγκόσμιο ρεκόρ σε Ολυμπιακό άθλημα, ένα γεγονός που δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας του.

Μάλιστα, μετά την αλλαγή των κανονισμών και της ταχύτητας εκτόξευσης των δίσκων το 2013 από 66 σε 69 μέτρα, μόλις δύο σκίτερ έχουν πετύχει το απόλυτο των 125 δίσκων. Τον Ιούλιο του 2014 στο Πεκίνο ο Ιταλός Βαλέριο Λουκίνι και τον Φεβρουάριο του 2015 ο Γιώργος Αχιλλέως. Η παγκόσμια ομοσπονδία (ISSF) στην ιστοσελίδα της κατέγραφε μέχρι τώρα ως κάτοχο του Παγκοσμίου ρεκόρ μόνο τον Λουκίνι, κάτι που θα αλλάξει προσεχώς με την προσθήκη και του Ολυμπιονίκη μας στη σχετική λίστα.

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Αχιλλέως την επομένη της παγκόσμιας επίδοσης που πέτυχε στη Λάρνακα. «Το να ξεκινήσω την προ-ολυμπιακή χρονιά με αυτό το ρεκόρ, με κάνει να το πιστεύω ακόμη παραπάνω. Με κάνει να ξέρω ότι είμαι στο σωστό δρομο και πως τίποτα δεν είναι στην τύχη. Νιώθω καλά, είμαι καλά και παίζω καλά. Είναι επιβεβαίωση ότι είμαι στο σωστό δρόμο», συμπλήρωσε ο έμπειρος σκοπευτής.

Ο Γιώργος Αχιλλέως είχε πετύχει και παλαιότερα παγκόσμιο ρεκόρ στο Ολυμπιακό αγώνισμα του σκιτ. Το 2005 στο Ντουμπάι έκανε 124/125 που τότε ήταν ρεκόρ, ενώ πέτυχε 125/125 για μοναδική (μέχρι τώρα) φορά τον Μάρτιο του 2011 στο Παραλίμνι σε αγώνα του Παγκύπριου πρωταθλήματος. «Πριν το 2012 είχα πετύχει 125/125 μαζί με αρκετούς άλλους αθλητές, όμως μετά την αλλαγή των κανονισμών το 2013, μόλις δύο έχουν πετύχει το απόλυτο, εγώ και ο Βαλέριο (σ.σ. Λουκίνι)», λέει ο Αχιλλέως για τη νέα του μεγάλη επιτυχία.

Και τώρα η κάρτα

Ο επόμενος αγώνας του Γιώργου θα είναι στο Ακαπούλκο του Μεξικό. Στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς, στην αμερικάνικη ήπειρο, ο Αχιλλέως στοχεύει να εξασφαλίσει την κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, έτσι ώστε να μπορέσει στους 16 μήνες που θα ακολουθήσουν μέχρι το Ρίο να προετοιμαστεί συγκεντρωμένα για το μεγάλο στόχο.

«Είμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς και έχω πάνω μου μόλις ένα μήνα προπόνησης και έκανα Παγκόσμιο ρεκόρ. Είμαι καλύτερα σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό που πέρασα, αν και δεν είμαι ακόμη στο 100%, όμως δουλεύω. Στις 2 Μαρτίου φεύγω για το Μεξικό, όπου στις 8 και 9 του μήνα θα αγωνιστώ στο σκιτ. Θέλω να τελειώνω με την πρόκριση για να μπορέσω στη συνέχεια να κάνω το πρόγραμμα μου χωρίς εμπόδια», καταλήγει ο Ολυμπιονίκης σκοπευτής.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.