Κατάλογο 50 μεγαλοφειλετών έδωσε στη βουλή ο ΥΠΟΙΚ

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, παρέδωσε στον πρόεδρο της βουλής κατάλογο με τα πενήντα φυσικά και νομικά πρόσωπα μεγαλοφειλετών στον φόρο εισοδήματος.

Μιλώντας ενώπιον των κοινοβουλευτικών επιτροπών οικονομικών και εσωτερικών, ο Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κείμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων ή φορολογικών στοιχείων οποιουδήποτε προσώπου εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων στις οποίες ο υπουργός δύναται να άρει την απαγόρευση για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Στη συνοδευτική του επιστολή, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, αναφέρει πως “οι περιορισμοί σε σχέση με τη δημοσιοποίηση όπως δεσμεύουν εμένα δεσμεύουν και τη Βουλή”, ενώ εξηγεί “ποιοι περιλαμβάνονται και ποιοι όχι και τι σημαίνει οι 50 μεγαλύτεροι φοροφειλέτες”. “Θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται το αίτημα για κοινοβουλευτικό έλεγχο χωρίς να παραβιάζουμε τη νομοθεσία”, επισήμανε ο ΥΠΟΙΚ.

Στις επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών συνεχίζεται η εξέταση τεσσάρων νομοσχεδίων και κανονισμών του πλαισίου αφερεγγυότητας.

Πηγή: Νίκος Σχίζα

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:13

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.