Φάιμαν: Υπέρ αποτροπής ενός Grexit

«Θα πρέπει να γλιτώσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από την επιλογή ενός Grexit», δηλώνει ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν -ενόψει και των συνομιλιών που θα έχει μεθαύριο στη Βιέννη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα- σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ" που δημοσιεύεται σήμερα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι λογικό από τη μία ο ίδιος να μιλάει για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και από την άλλη να μη θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες με μια διαγραφή χρέους, ο Αυστριακός καγκελάριος επισημαίνει: «Στο πλαίσιο της βοήθειας προς την Ελλάδα, η Αυστρία διέθεσε μεταξύ 8-9 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε δάνεια και εγγυήσεις. Όμως, δεν υποστηρίζω το να χαριστούν χρήματα στους Έλληνες. Ποιος θα τα πληρώσει; Υποστηρίζω ωστόσο διαπραγματεύσεις για τεχνικούς δανειακούς όρους, ώστε η χώρα να έχει μελλοντικά περισσότερα περιθώρια για να εξέλθει από την κρίση».
Ο καγκελάριος Φάιμαν διευκρινίζει ταυτόχρονα πως με τη βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, η Αυστρία «δεν βγάζει χρήματα», θέση που είχε διατυπώσει στο παρελθόν και η τότε υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ.
Σε ερώτηση για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε την περασμένη Τετάρτη με τον Έλληνα πρωθυπουργό και κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας κατανοεί τη θέση τού κ. Φάιμαν πως δεν μπορεί να υπάρξει διαγραφή χρέους, ο Αυστριακός καγκελάριος απαντά καταφατικά. Προσθέτει ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να έχει την ευκαιρία να προτείνει τον τρόπο που η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους θεσμούς και ακριβώς αυτό του είπε στο τηλέφωνο.
«Μεγάλη μέριμνα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροαπάτης και αυτό είναι λογικότερο από το να λέει κάποιος ότι πρέπει να υπάρχουν περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις εν μέσω κρίσης», σημειώνει ο κ. Φάιμαν.
Στο ερώτημα αν βλέπει μια διάσωση (της Ελλάδας) ή ένα Grexit, ο Αυστριακός καγκελάριος απαντά ότι «εξαρτάται από το πώς θέλει να υλοποιήσει τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια ο κ. Τσίπρας. Θα πρέπει να γλιτώσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από ένα Grexit».

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.