Λάβρος εναντίον όλων και επί όλων

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε και πως δεν χρειάζεται να πουν τα κόμματα στην κυβέρνηση τι θα πράξει σε ό,τι αφορά τη στάση της Λευκωσίας έναντι των ελληνικών θέσεων στο Γιούρογκρουπ της Τετάρτης.

Τόνισε πως είναι ευπρόσδεκτες οι συμβουλές και οι εισηγήσεις, προσθέτοντας ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε εκτεταμένες συνομιλίες και είναι κοινές οι θέσεις σε όλα τα θέματα που έχουν συζητήσει.
Εξάλλου, σε ομιλία στη γιορτή του Αγίου Μάρωνα, στην Παναγία των Χαρίτων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε εκ νέου πως δεν είναι με τις απειλές που θα δημιουργηθει η προοπτική λύσης. Ανέλυσε τη θέση της κυβέρνησης για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την αναστολή των συνομιλιών και έστειλε εκ νέου το μήνυμα πως ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει σε όλο το λαό της και ότι τα οφέλη από την αξιοποίησή του, θα τα απολαύσουν μετά τη λύση του Κυπριακού όλοι, περιλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, έστειλε το μήνυμα σε όσους ξένους συμβουλεύουν για επανέναρξη των συνομιλιών, πως θα έπρεπε να παρενέβαιναν όταν ανατρέπονταν οι συνθήκες ενός ισότιμου και με αλληλοσεβασμό διαλόγου. "Με την αποκατάσταση των πραγμάτων", υπέδειξε, "θα επιτραπεί ένας ειλικρινής και παραγωγικός διάλογος".

Απάντηση και στον Βρετανό ύπατο αρμοστή
Σχολιάζοντας εξάλλου δήλωση του ύπατου αρμοστή της Βρετανίας Ρικ Τοντ στην εφημερίδα "Καθημερινή" για απομόνωση των Τουρκοκυπρίων και ότι το απευθείας εμπόριο αποτελεί στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως είναι καλύτερα σε μια περίοδο, κατά την οποία χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί, να αποφεύγονται αναφορές που δεν ευσταθούν.
Ο Ρικ Τοντ υποστήριξε ότι για τον κανονισμό για το εμπόριο, η Βρετανία κάνει ό,τι όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία έχουν συμφωνήσει ομόφωνα, προσθέτοντας ότι η πολιτική των Βρυξελλών σε αυτό το θέμα υπάρχει από το 2004.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε πως θα πρέπει να μελετηθούν καλύτερα οι νομικές γνωματεύσεις που υπάρχουν.
Απάντησε και στη θέση του Βρετανού ύπατου αρμοστή, ο οποίος ερωτηθείς για τη συζήτηση Κύπρου-Ρωσίας για στρατιωτική συμφωνία, ανέφερε πως η Κύπρος θα αποφασίσει για τις σχέσεις με τη Μόσχα. Ωστόσο, παρέπεμψε στην κοινή θέση που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Ρωσία.
Ερωτηθείς για βρετανική παραίνεση, ουσιαστικά, να ληφθεί υπόψιν η κοινή θέση, ο Πρόεδρος απάντησε πως ο ίδιος δεν θα έκανε παραινέσεις στη βρετανική κυβέρνηση. "Η Κύπρος", τόνισε, "είναι κυρίαρχο κράτος και αποφασίζει. Η συμφωνία με τη Ρωσία αφορά ανανέωση υφιστάμενης στρατιωτικής συμφωνίας και ενδεχομένως παραχώρηση κάποιων διευκολύνσεων που παραχωρούνται και στη δική του χώρα ίσως με υπερβολή, αλλά παραχωρούνται και σε άλλες χώρες".

Σύνταξη: Στέλλα Μιχαήλ
Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βάσα Κελλακίου
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.