Ο Σόιμπλε ζήτησε από το Γερμανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει την παράταση του Ελληνικού προγράμματος

Aίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος βοήθειας υπέβαλε αργά χθες βράδυ στο γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονικής σελίδας της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου (της Μπούντεσταγκ), Νόρμπερτ Λάμερτ ο κύριος Σόιμπλε αναφέρει : «Στο πλαίσιο της παραδοχής εκ μέρους της Ελλάδας των υποχρεώσεών της και της συνεννόησης στο Eurogroup, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της προτεινόμενης παράτασης».

Ο κ. Σόιμπλε ωστόσο, επισημαίνει η εφημερίδα, θέτει το αίτημα ρητά υπό την επιφύλαξη του αναμενόμενου καταλόγου μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης της Αθήνας και μιας θετικής αξιολόγησης από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ακόμη στην επιστολή του προς την Μπούντεσταγκ ότι θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη η δεδομένη ευελιξία εντός του προγράμματος, αλλά και ότι είναι σημαντικός ο έλεγχος από τους τρεις θεσμούς, «οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν γνωστοί ως τρόικα».

Στη επιστολή του ο κ. Σόιμπλε απαριθμεί τις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις και κάνει λόγο για «στενή συνεργασία» με τους θεσμούς, για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της προώθησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

«Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην ακυρώσει ήδη υλοποιημένα μέτρα και να μην εφαρμόσει μονομερώς μέτρα τα οποία θα απειλήσουν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και την δημοσιονομική σταθερότητα», γράφει ο κ. Σόιμπλε.

Πηγή: ΑΠΕ

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:09

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.