Ντάιζελμπλούμ: Εξετάζεται η ελληνική λίστα

Η επιστολή με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων του Ελληνικού προγράμματος εξετάζεται, δήλωσε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανέφερε ότι η Αθήνα απέστειλε έγκαιρα το τρισέλιδο περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Ερωτηθείς αν η λίστα είναι επαρκής, ο κύριος Νταισελμπουμ περιορίστηκε να πεί, "θα σας ενημερώσουμε".

Ενημερώνοντας την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο κύριος Ντάισελμπλουμ είπε ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ σοβαρή για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προβεί, αλλά είναι και νέα κυβέρνηση με διαφορετικό όραμα και επιθυμεί αλλαγές στο πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ είπε ότι πάντα υπήρχε ευελιξία στο πρόγραμμα για διαπραγματεύσεις επί αλλαγών, τόσο στα μέτρα που περιλαμβάνονται όσο και τα χρονοδιαγράμματα. Πρώτα όμως, τόνισε, θα πρέπει να δούμε, αν η Ελλαδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, αν θα υπάρξει δημοσιονομική σταθερότητα και αυτό είναι προυπόθεση για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας.

Θα πρέπει, κατέληξε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, να υπάρξει συνεργασία και συνεννόηση για τις αλλαγές που επιθυμεί η νέα Ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο η διαδικασία αυτή θα πάρει χρόνο. Χαρακτήρισε τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ της περασμένης Παρασκευής, βήμα επαναφοράς της εμπιστοσύνης μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και της Ελλάδας.

 

Επανέλαβε πως υπήρξε απώλεια εμπιστοσύνης προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση συμπληρώνοντας πως η ελληνική λίστα με προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις είναι μόνον το πρώτο βήμα και θα χρειαστεί χρόνος έως ότου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες.

 

Τόνισε ότι χρήματα των παρακρατηθέντων δόσεων θα εκταμιευθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος. Και τότε θα γίνει και η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Υπογράμμισε πάντως πως το Eurogroup ουδέποτε εξέτασε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σχολιάζοντας δε με νόημα πως η μόνη κυβέρνηση που μίλησε για Grexit ήταν η κυβέρνηση της Βρετανίας.

 

«Το Grexit απλά δεν βρίσκεται στο τραπέζι, δε θα ετοιμάσουμε καν σκέψεις για αυτό. Δουλειά μου είναι να κρατήσω [την ευρωζώνη] αδιάσπαστη, θα μείνουμε μαζί», τόνισε.

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο, skai.gr

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:02

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.