Για ένατη χρονιά διεξάγεται ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ

Τις λεπτομέρειες του 9ου Μαραθώνιου Λεμεσού - ΓΣΟ που θα διεξαχθεί φέτος στις 29 Μαρτίου, παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης (24/2) η Οργανωτική Επιτροπή, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Μαρίνα Λεμεσού. Η φετινή διοργάνωση, πέραν του Μαραθώνιου των 42.195μ περιλαμβάνει άλλες πέντε διαδρομές: Ημιμαραθώνιος, Δρόμος Υγείας 10χλμ, Ατομικός Δρόμος 5χλμ, PrimeTel Εταιρικός Δρόμος 5χλμ και McDonald’s Μαθητικός Δρόμος 1χλμ.


Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι μεγάλοι χορηγοί του Μαραθωνίου που είναι Trust Insurance, Aegean Airlines, PrimeTel, Banc De Binary, KIA Motors, Petrolina, McDonald’s, KEO – Άγιος Νικόλαος, XM.COM, Famous Sports και Honeywell Travel.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου τονίζοντας πως «είναι σημαντικό όλοι οι Λεμεσιανοί να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση, όσοι δεν μπορούν να τρέξουν, να κατέβουν στο δρόμο και να χειροκροτήσουν τους χιλιάδες διαγωνιζόμενους».
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΓΣΟ κ. Νεοκλής Θωμά εξήγησε ότι «ο Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία συμμετοχών, σε τόσο λίγα χρόνια», κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στη σύλληψη της ιδέας του Μαραθωνίου και την εξέλιξή του. «Ο Μαραθώνιος Λεμεσού είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην πόλη μας, κάτω από το καλεντάρι της IAAF» πρόσθεσε ο κ. Θωμά.
Τις λεπτομέρειες για τον Μαραθώνιο έδωσε ο Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Σπύρος Σπύρου, υπογραμμίζοντας ότι «έχουν τριπλασιαστεί οι δηλώσεις συμμετοχής, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά τους περιορισμένους πόρους και τους περιορισμούς που υπάρχουν στις δυνατότητες προώθησης της διοργάνωσης» και σημειώνοντας πως «θα προσπαθήσουμε να δώσουμε αξία στους χορηγούς που μας στηρίζουν».
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στις στρατιές εθελοντών και σε όλους τους άλλους φορείς, χωρίς τη συμβολή των οποίων η διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου αγώνα θα ήταν αδύνατη.
Συμμετοχή - ρεκόρ
Οι διοργανωτές εκτιμούν πως θα ξεπεραστεί η περσινή συμμετοχή ρεκόρ των 7.000 αθλητών, ενώ κάποιες προβλέψεις μιλούν ακόμα και για 10.000 αθλητές φέτος, κάτι που αναγάγουν τη διοργάνωση στη μεγαλύτερη που φιλοξενεί η Κύπρος, από πλευράς διαπιστευμένων αθλητών. Έως τώρα, οι εγγραφές είναι αυξημένες κατά 300% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Περίπου 1.000 ξένοι δρομείς από 50 διαφορετικές χώρες θα λάβουν μέρος στον αγώνα η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί στις 09:00 το πρωί από τον μόλο Λεμεσού. Η παρουσία τόσων ξένων για τον αγώνα συνεπάγεται μεγάλα οφέλη για την
Στις 10:00πμ ξεκινάει στον ίδιο χώρο το μεγάλο πάρτι που οργανώνει το Guaba Beach Bar και θα διαρκέσει έως τις 10:00μμ. Στις 12:00μμ ξεκινάει ο McDonald’s Μαθητικός Δρόμος 1χλμ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο PrimeTel Εταιρικός Δρόμος 5χλμ στον οποίον τα τρία τελευταία χρόνια έχουν τρέξει πάνω από 11.000 δρομείς, εκπροσωπώντας 260 διαφορετικές εταιρείες και οργανισμούς. Εκτιμάται πως φέτος θα λάβουν μέρους πάνω από 100 ομάδες και 5.000 δρομείς.
Διεθνής αναγνώριση
Στον Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές όλων των ηλικιών και είναι χαρακτηριστικό πως στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει από παιδάκια 6 χρόνων έως ηλικιωμένοι. Ο Μαραθώνιος Λεμεσού είναι πιστοποιημένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) τον ΚΟΑ και την ΚΟΕΑΣ ως το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου. Είναι χαρακτηριστικό της εγκυρότητας του Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ πως κάποιους μπορεί να πάρει την Ολυμπιακή Κάρτα για το Ρίο 2016 ενώ πετύχει τον απαιτούμενο χρόνο στον αγώνα.
Δήλωση συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής έως και τις 27 Μαρτίου 2015 όταν και ανοίγει η Γραμματεία, ενώ σε κάποιες κατηγορίες υπάρχει δυνατότητα υποβολής συμμετοχής με μειωμένο τέλος, με την προθεσμία γι αυτό να εκπνέει στις 6 Μαρτίου. Η προθεσμία για υποβολή συμμετοχής από συλλόγους λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Ατύχημα η έκρηξη που σημειώθηκε σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.