Όχι σε μαζικές εκποιήσεις για αδύναμες ομάδες πληθυσμού

"Η ανησυχία της Τράπεζας Κύπρου παραμένει πως τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις και την αφερεγγυότητα έχουν ήδη καθυστερήσει, κάτι στο οποίο φαίνεται πως συμφωνούν όλοι οι πολιτικοί χώροι και η καθυστέρηση είναι ζημιογόνα, όχι μόνο για την Τράπεζα Κύπρου αλλά για το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του, για την οικονομία και για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό".

Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου John Patrick Hourican, τονίζοντας ότι η Τράπεζα Κύπρου παραμένει αφοσιωμένη σε μια συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και στη γενικότερη της υποχρέωση να συμβάλει έμπρακτα στην έξοδο της χώρας από τη σημερινή οικονομική συγκυρία.
Όπως σημειώνει, "μετά την πρόσφατη διαρροή ιδιωτικής συνομιλίας που είχα με ανώτατα μέλη της διεύθυνσης της Τράπεζας, δημιουργήθηκε δυστυχώς μια λανθασμένη εντύπωση πως κατηγόρησα την πολιτική ηγεσία ότι εσκεμμένα προστατεύει τους μεγάλους οφειλέτες της Τράπεζας".
Ο κ. Hourican διευκρινίζει ότι "παρόλο που γενικώς δεν σχολιάζουμε κατ' ιδίαν συνομιλίες, θέλω να ξεκαθαρίσω πως μια τέτοια κατηγορία κατά του πολιτικού συστήματος δεν ήταν σε καμία περίπτωση η πρόθεσή μου και πως τα συγκεκριμένα σχόλια, εκτός των συμφραζομένων της γενικότερης συζήτησης στα πλαίσια της οποίας έγιναν, δίνουν μια εντύπωση η οποία είναι, ενδεχομένως, λανθασμένη. Δεν ήταν πρόθεσή μου να εκτοξεύσω μια τέτοια κατηγορία". Προσθέτει ότι γύρω από το όλο θέμα υπάρχουν πολλές ειλικρινείς ανησυχίες. "Η αδυναμία μας να λειτουργήσουμε με βάση ένα ξεκάθαρο, γρήγορο και ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο", επεξηγεί ο κ. Hourican, "που θα πρέπει να συμφωνηθεί από τους πολιτικούς ηγέτες, προκαλεί καθυστερήσεις στην προσπάθεια όλων μας να αφήσουμε την οικονομική κρίση πίσω μας και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την ανάκαμψη ολόκληρης της οικονομίας".
Διαβεβαιώνει ότι, με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην Τράπεζα Κύπρου στα τέλη του 2014, "θα διαδραματίσουμε υπεύθυνα τον ρόλο μας στην ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου, μέσα από την προσεκτική παραχώρηση δανείων και τη δίκαιη αντιμετώπιση των αδύναμων ομάδων της κοινωνίας που σήμερα βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια".
Ο κ. Hourican τόνισε εκ νέου πως "η Τράπεζα Κύπρου δεν θα προχωρήσει σε μαζικές εκποιήσεις ακινήτων των αδύναμων ομάδων του πληθυσμού". Σημείωσε ωστόσο ότι "για να λειτουργήσει ορθά ένα τραπεζικό σύστημα και για να εξυπηρετήσει στον μέγιστο βαθμό και με ασφάλεια την οικονομία που στηρίζει, θα πρέπει να υπάρχει ένας αξιόπιστος και λειτουργικός νομικός μηχανισμός που να προσφέρει στο τραπεζικό σύστημα ασφάλεια ως προς τις εξασφαλίσεις που έλαβε από δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους. Αυτό το σημείο αφορά ουσιαστικά στους μεγάλους δανειολήπτες".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.