Τουρκία: Μονομερής η απόφαση Ευρωβουλής για αγνοουμένους

Μονομερή χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους αγνοουμένους της Άσσιας, προσθέτοντας ότι αποτελεί σκιά στον σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Τανζού Μπιλγκίτς είπε ότι το θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο δεν αφορά μόνο τους Ε/κ αλλά και τους Τ/κ και είναι ένα ανθρώπινο δράμα.

Ανέφερε ότι την περίοδο από το 1963 μέχρι το 1974 υπάρχει μεγάλος αριθμός Τ/κ αγνοουμένων και πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην κάνει αναφορά στους Τ/κ αγνοουμένους παρότι βλέπει αυτή την πραγματικότητα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα πρέπει να μένει μακριά από πολιτικές διαμάχες, δηλώνοντας ότι η αποδοχή ενός μονομερούς ψηφίσματος που παραβλέπει τους Τ/Κ αγνοουμένους αποτελεί ατυχή εξέλιξη.

Υποστήριξε ότι η απόφαση δεν θα συμβάλει καθόλου στις εργασίες της Επιτροπής Αγνοουμένων που συνεχίζει το έργο της.

Όπως είπε, η Τουρκία δεν αποδέχεται με κανένα τρόπο τη μονομερή αυτή απόφαση και πρόσθεσε ότι αντί να γίνονται τέτοιου είδους ανώφελες δηλώσεις θα ήταν καλύτερα να δινόταν μεγαλύτερη στήριξη στην Επιτροπή Αγνοουμένων.

Ανταπόκριση: Άννα Ανδρέου, Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.