Τελεσίγραφο στην Αθήνα: TAKE IT OR LEAVE IT

Τελεσίγραφο μιας εβδομάδας έδωσαν οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα για να αποδεχθεί επέκταση του υφιστάμενου μνημονίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή και ολοκληρώνοντας πρόωρα την αποψινή συνεδρία του Eurogroup.

Τη θέση αυτή δημοσιοποίησαν ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, μετά από θυελλώδη συνεδρία η οποία ουσιαστικά διακόπηκε. Και αυτό αφού η Αθήνα απέρριψε το κείμενο που υποβλήθηκε και καλούσε σε χρονική επέκταση του προγράμματος και άλλες προϋποθέσεις επί διαρθρωτικών αλλαγών τις οποίες δεν αποδέχεται η κυβέρνηση Τσίπρα.

Θα δώσουμε μια βδομάδα στην Ελλάδα, αυτό είναι όλο, είπε ο κύριος Ντάισελμπλουμ ο οποίος δεν απέκλεισε έκτακτο Eurogroupτην Παρασκευή 20 του Φεβράρη, υπογραμμίζοντας όμως ότι αυτό είναι κάτι που εναπόκειται στα κράτη μέλη. Ο πρόεδρος της Ευρωζώνης τόνισε ότι τα υπόλοιπα μέλη του ενιαίου νομίσματος συμφώνησαν ότι η επόμενη κίνηση θα πρέπει να γίνει από τις Ελληνικές αρχές για να αποφασίσουν αν θα υποβάλουν αίτημα επιμήκυνσης του Ελληνικού προγράμματος. Αυτό, είπε, είναι η αίσθηση στην Ευρωζώνη και η Ελλάδα θα πρέπει να πεισθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Είπε ότι το μπλοκ είναι ευέλικτο σε αλλαγές στο πρόγραμμα, μέσα όμως, στο  υπάρχων πλαίσιο.

Ο Επίτροπος Οικονομίας της Ένωσης κάλεσε την Αθήνα να σεβαστεί τους κανόνες της Ευρωζώνης, τόνισε όμως παράλληλα ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η βούληση του Ελληνικού λαού για εκλογή του Σύριζα στην εξουσία.

Θα δώσουμε χρήματα όταν η αξιολόγηση είναι επιτυχής από τους τρεις εμπλεκόμενους φορείς, ανέφερε στην ίδια συνέντευξη Τύπου και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.