Στο αυριανό Eurogroup και το θέμα της Κύπρου

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι το θέμα της Κύπρου, θα συζητηθεί αύριο στο Γιούρογκρουπ, για την κατάσταση όπως διαμόρφωνεται, λόγω της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Θα γίνει, πρόσθεσε, ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών και από τους τεχνοκράτες της Τρόικας σε σχέση με την κατάσταση των πραγμάτων. Για το θέμα της Ελλάδας, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος σε τεχνοκρατικό επίπεδο, ανάμεσα στην Αθήνα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς,ώστε να κωδικοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας σε σχέση με το υφιστάμενο πρόγραμμα. Η κωδικοποίηση των θέσων αυτών, πρόσθεσε, θα βοηθήσει το αυριανό Γιούρογκρουπ, ώστε να γίνει μια στοχευμένη συζήτηση και να διερευνθηθούν οι πιθανότητες να υπάρξει θετική κατάληξη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο κύριος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι η στήριξη της Λευκωσίας προς την Αθήνα, είναι δεδομένη.

 

Συνομιλίες μόνο με ακύρωση της τουρκικής Navtex

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και αυτός είναι να ακυρώσει η Τουρκία την παράνομη Νavtex, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Ντερβίς Ερογλου στη Χαραυγή ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι έτοιμος για να αρχίσει η διαδικασία  πάρε-δώσε και για αυτό δεν επιστρέφει στις συνομιλίες, ο κύριος Χριστοδυλίδης είπε ότι όσο πλησιάζουν οι λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα,  ο κύριος Ερογλου θα προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα. Εκείνο που ο Ντερβίς Ερογλου αλλά και η Τουρκία καλούνται να απαντήσουν, πρόσθεσε,  είναι γιατί έξι μέρες πριν από την έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, η θεματολογία των οποίων είχε μάλιστα συμφωνηθεί, η Αγκυρα επέλεξε να εκδώσει οδηγία προς ναυτιλλομένους, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε σε αναστολή της συμμετοχής μας στις συνομιλίες. Είναι ένα ερώτημα, σημείωσε,  το οποίο η Τουρκία πρέπει να απαντήσει τόσο στους τουρκοκύπριους, αλλά και ένα ερώτημα που προκύπτει από τις συναντήσεις του Προέδρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Για το θέμα των συγκλίσεων, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι ένας αντικειμενικός κριτής, ο οποίος θα δει τις προτάσεις που ο κύριος Ερογλου έχει υποβάλει στη δεύτερη φάση των συνομιλιών, θα αντιληφθεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον τριάντα περιπτώσεις, όπου αυτές οι θέσεις, δεν έχουν καμιά σχέση με τις συγκλίσεις. Αρα, συνέχισε ο εκπρόσωπος, κανένας πλέον δεν πιστεύει το επιχείρημα του Ντερβίς Ερογλου ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι έτοιμος για να αρχίσει τη διαδικασία πάρε-δώσε.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:11

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.