Και δεύτερο τρομοκρατικό κτύπημα στη Δανία - Δείτε Video που αποκαλύπτει το δράστη

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Δανία, μετά τα χθεσινά τρομοκρατικά κτυπήματα στην Κοπεγχάγη, που άφησαν δύο πολίτες νεκρούς και έξι τραυματίες.

Νωρίς το βράδυ, ένοπλος μασκοφόρος άνοιξε πυρ σε καφετέρια της Κοπεγχάγης, όπου ο σουηδός σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς, ο οποίος σατίρισε τον Μωάμεθ, συμμετείχε σε συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εναντίον των παρευρισκομένων ρίφθησαν 20 έως 40 πυροβολισμοί.  Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας πολίτης και τραυματίστηκαν τρείς αστυνομικοί.  Στην εκδήλωση βρισκόταν και ο πρέσβης της Γαλλίας, ο οποίος δεν έπαθε τίποτε.

Μετά τα μεσάνυχτα, ρίφθηκαν πυροβολισμοί εναντίον συναγωγής στην Κοπεγχάγη με αποτέλεσμα ένας πολίτης να χάσει την ζωή του και δύο αξιωματικοί της αστυνομίας να τραυματιστούν. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι πολύ νωρίς για να πει κάποιος αν οι δύο επιθέσεις συνδέονται.  

Ο δράστης της πρώτης επίθεσης διέφυγε με αυτοκίνητο, το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην ίδια περιοχή. Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία που απεικονίζει τον δράστη να φορά χοντρό παλτό και καπέλο, ενώ το πρόσωπό του είναι σημαδεμένο, ενώ δεν έχει στοιχεία για τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης στη συναγωγή.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του BBC με τη φωτογραφία του δράστη:

{youtube}http://youtu.be/1OhBII1OLf4{/youtube}


Η αστυνομία θεωρεί ότι στο στόχαστρο ήταν ο Λαρς Βιλκς ο οποίος το 2007 δημοσίευσε σκίτσα, που παρίσταναν τον προφήτη Μωάμεθ ως σκύλο, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και απειλές κατά της ζωής του από φανατικές ισλαμικές οργανώσεις. Εκτοτε, ζει υπό ενισχυμένη αστυνομική προστασία.

Στη φωτογραφία ο Σουηδός καλλιτέχνης Λάρς Βιλκς.

vilks

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

Πηγή: ΡΙΚ - BBC - REUTERS

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Μικρά τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που επηρέασε πολλές περιοχές της Ελλάδας
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Ατύχημα η έκρηξη που σημειώθηκε σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.