Δημοσθένους-Λαός νικητές στο Ράλλυ Ανατολικό Σαφάρι

Με τον αγώνα της Αμμοχώστου άνοιξε η αυλαία του παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλλυ. Νικητής ο Χρίστος Δημοσθένους με συνοδηγό τον Πάμπο Λαό και ένα Μιτσουμπίσι Λάνσερ Εβο 9.

 

Ο Δημοσθένους μπήκε δυνατά στον αγώνα και πήρε το προβάδισμα, με τους περσινούς νικητές Γιώργο και Πάνο Εγγλέζου να τον ακολουθούν στην δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Πέτρος Παντελή με τον Χρυσόστομο Παντελή συνοδηγό. Με το τέλος της πρώτης μέρας και τεσσάρων ειδικών διαδρομών η διαφορά του Δημοσθένους από τον δεύτερο Εγγλέζου ήταν 14 δευτερόλεπτα. Μικρή φαινομενικά διαφορά, αλλά με τις μικρές σε απόσταση ειδικές και τις υψηλές ταχύτητες, πρακτικά, η διαφορά ήταν μεγάλη. Η δεύτερη μέρα περιελάμβανε 6 ειδικές διαδρομές και ο νικητής των τελευταίων τριών χρόνων στο ράλλυ Σαφάρι Εγγλέζου τα έδωσε όλα στην επίθεση, στην πρώτη ειδική της ημέρας κατάφερε να μειώσει την διαφορά και στην δεύτερη να περάσει στην πρωτοπορία. Η 7η ειδική του αγώνα ήταν μοιραία για τον Εγγλέζου, λίγο πριν τον τερματισμό της ειδικης βγήκε από τον δρόμο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στους βράχους που καραδοκούσαν και εγκατέλειψε τον αγώνα. Αποχώρηση και για τον Πέτρο Παντελή στην ίδια ειδική. Ο περσινός πρωταθλητής Σταύρος Αντωνίου με συνοδηγό τον Δημήτρη Πιερή παρά το κακό ξεκίνημα της πρώτης μέρας, ανέβασε την απόδοση του την δεύτερη μέρα και μέχρι την ράμπα του τερματισμού κατάφερε να ανεβεί μέχρι την δεύτερη θέση. Βάθρο για πρώτη φορά στην καριέρα του πήρε ο Παναγιώτης Γιάγγου με τον Λεωνίδα Χριστοφή στην θέση του συνοδηγού. Ο Γιάγγου οδήγησε με σύνεση και ήταν στην διεκδίκηση θέση την δεύτερη μέρα και τα κατάφερε. Στην πρώτη θέση της δικίνητης κατηγορίας τερμάτησε ο Κυριάκος Κυριάκου με τον Χρίστο Τιγγιρή και αυτοκίνητο TOYOTA Yiaris. Επόμενος αγώνα για το παγκύπριο πρωτάθλημα το Ράλλυ Γύρος της Κύπρου στις 4-5 Απριλίου.

 

Φώτο: Στάθης Ευσταθίου

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.