Αντίδραση της αντιπολίτευσης για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Σε επιδείνωση της ύφεσης στην οικονομία, αναφέρεται το ΑΚΕΛ επικρίνοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών για δηλώσεις ότι η οικονομία πάει καλά και βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης.

Ενώ η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωπαϊκή ένωση παρουσιάζει ισχνή έστω επιτάχυνση,δήλωσε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Σταύρος Ευαγόρου, δυστυχώς η κυπριακή οικονομία για 14ο συνεχόμενο τρίμηνο συρρικνώνεται. Είναι λοιπόν απορίας άξιον, ανέφερε ο κύριος Ευαγόρου, πώς γίνεται τα καλύτερα παιδιά της Τρόϊκας να φέρνουν συνεχώς τα χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα.

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την απόφαση του Συνεργατικού Κινήματος να μειώσει το δανειστικό επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια κατά 1%. Ο κύριος Ευαγόρου κάλεσε τις τράπεζες να μιμηθούν την πρωτοβουλία του Συνεργατισμού, επικρίνοντας εντονα την Κεντρική Τράπεζα για αδράνεια και απροθυμία να παρέμβει προς όφελος της οικονομίας και του λαού.

Νικόλας: "Να σοβαρευτεί η κυβέρνηση"

Ο προεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να σταματήσει να διαχειρίζεται επικοινωνιακά τα ζητήματα της οικονομίας. Δυστυχώς υπέδειξε, επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τα οποια διέψευδε μόλις πριν απο δύο μηνες ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κατα τη συζήτηση του κρατικού προυπολογισμού. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι με βάση τα στοιχεια του Γιούροστατ η κυπριακή οικονομία έχει συρρικνωθεί με μεγαλύτερους ρυθμους το τεταρτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το τρίτο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου για την επιστροφή κεφαλαίων, προέλκυση επενδύσεων και τη διαμόρφωση αποτελεσματικών μέτρων ανάπτυξης, μέτρα για προώθηση αναδιαρθρώσεων και μείωση επιτοκίων και τη δημιουργία τράπεζας διαχείρησης προβληματικων δανείων. Εξέφρασε την ελπίδα οι κυβερνώντες να αντιμετωπίσουν επιτέλους -όπως είπε- την πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι πολίτες και να πάψουν να ζουν στο κόσμο τους.

Συμμαχία: Επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη εξαπέλυσε η Συμμαχία Πολιτών, κατηγορώντας τον ότι διαβεβαιώνει πως η Κύπρος είναι σε σωστό δρόμο και ότι οι αριθμοί ευημερούν, ενώ η οικονομία όχι μόνο δεν επανεκκινεί αλλά βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην ύφεση και την εξαθλίωση. Σε ανακοίνωση της Συμμαχίας κατηγορείται ο κύριος Γεωργιάδης ότι δεν έχει επαφή με την κυπριακή κοινωνία και πραγματικότητα, ενώ επισημαινονται τα στοιχεία της Γιούροστατ, σύμφωνα με τα οποία, οι άνεργοι ξεπέρασαν τις 70 χιλιάδες και το 1/3 των Κυπρίων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.