Στις 18 Φεβρουαρίου η ποινή για Βέργα - Μαλληκίδη

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει το Μόνιμο Κακουργιοδικείο το οποίο συνεδρίασε στην Πάφο, τις ποινές που θα επιβάλει στους Σάββα Βέργα και Ευτύχιο Μαλληκίδη.

Βέργας και Μαλληκίδης ομολόγησαν ότι χρηματίστηκαν από τους εργολάβους τόσο της Α΄ όσο και της Β' φάσης του αποχετευτικού συστήματος Πάφου.

Ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας παραδέχτηκε ενοχή σε 11 κατηγορίες και ο Ευτύχιος Μαλληκίδης σε 12 κατηγορίες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της δημοκρατίας καταχώρησε νωρίτερα αναστολή ποινικής δίωξης στις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι δυο πρώην αξιωματούχοι του ΣΑΠΑ.

Σήμερα αγόρευσαν για μετριασμό της ποινής για δυο και πλέον ώρες οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ευτύχιου Μαλληκίδη Κωστής Ευσταθίου και Κώστας Καλής, ζητώντας από το δικαστήριο να λάβει υπόψιν το γεγονός ότι ο πελάτης τους τελικά συνεργάστηκε με τις αρχές και βοήθησε τα μέγιστα στην εξιχνίαση της υπόθεσης αλλά και στην προσαγωγή ενώπιων της δικαιοσύνης όλων όσων συμμετείχαν στο σκάνδαλο.

Κάλεσαν επίσης το δικαστήριο να μην παρασυρθεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει προκληθεί από δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου αλλά και αξιωματούχων του κράτους που ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται στο σκάνδαλο. Κάλεσαν επίσης το δικαστήριο να λάβει υπόψιν την συνεισφορά του Μαλληκίδη στο κοινωνικό σύνολο αλλά και το λευκό ποινικό του μητρώο.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Μαλληκίδη κατέθεσαν στο δικαστήριο έκθεση του γραφείου ευημερίας και έκθεση παιδοψυχολόγου ζητώντας ωστόσο να μην αναγνωστούν δημόσια επειδή αναφέρονται στα δυο παιδιά του κατηγορουμένου. Έκαναν επίσης λόγο για άνιση μεταχείριση ανάμεσα στον πελάτη τους και τους εργολάβους οι οποίοι προορίζονται να εμφανιστούν ως μάρτυρες κατηγορίας ενώ επικαλέστηκαν το προχωρημένο της ηλικίας του και το βεβαρυμμένο της υγείας του. Σημείωσαν ακόμη ότι εκτός από την συνεργασία του με τις αρχές επέδειξε έμπρακτη μεταμέλεια επιστρέφοντας στο κράτος τα χρήματα που έλαβε ως μίζες. Τέλος έκαναν αναφορά στην εκτενή δημοσιότητα του θέματος που προκάλεσε άγχος και συναισθηματική φόρτιση στον πελάτη τους.

Σύνταξη: Πανίκος Ευριπίδου

Επιμέλεια: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Η Κομισιόν καλεί τα ΚΜ να περιορίσουν ακόμα και τα απαραίτητα ταξίδια από Ινδία για να περιοριστεί η μετάλλαξη
21:55
Επικοινωνία Μπλίνκεν - Νετανιάχου: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας»
21:42
Συμπλοκή έξω από εκκλησία στους Τρούλλους
21:15
Ακόμα δύο θάνατοι από COVID-19, 260 νέα περιστατικά, 173 νοσηλεύονται
21:13
ΗΠΑ: Ο πανικός των αυτοκινητιστών προς αναζήτηση βενζίνης αυξάνεται
21:05
Οι ΗΠΑ επανελαμβάνουν ρητά ότι αναγνωρίζουν μόνο την ΚΔ και δεν αναγνωρίζουν την ούτω καλούμενη τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου
20:35
Δραματική νίκη για την Πάφο
20:25
Τα CDC εντόπισαν 28 περιστατικά θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson
20:25
Παρελθόν τρείς από τον Απόλλωνα
20:15
Νέος καταιγισμός ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ ανακοίνωσε η Χαμάς - Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ
20:15
Κόκκινος: Δεν θα υλοποιηθεί τελικά η ψηφιακή εφαρμογή του safepass
20:08
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον στέλνει αντιπροσωπεία για να παροτρύνει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να αποκλιμακώσουν τη βία
20:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand