Και αυτοκριτική, όχι μόνο κριτική για την Ελλάδα

Η Κύπρος θα είναι σε θέση να βγει από το μνημόνιο μέχρι το τέλος του 2015, αν ενεργήσει με ορθό τρόπο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

«Αν ενεργήσουμε σωστά, μπορούμε να βγούμε στις αγορές πολύ σύντομα και επομένως η υπόθεση του δικού μας μνημονίου να τελειώσει μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου», είπε ο κ. Κασουλίδης, σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο, όπου μίλησε στους μαθητές, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Θεσμού «Back to School».
Ο υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την άποψη ότι η Κύπρος θα πρέπει να κάνει υπομονή, λέγοντας πως δεν ήρθε η ώρα να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
Κληθείς να σχολιάσει μια ενδεχόμενη συμφωνία για την Ελλάδα στο Γιούρογκρουπ, τη Δευτέρα, που να οδηγεί στην επίλυση της κρίσης, ο υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε η συμφωνία να οδηγήσει σε συνεννόηση. «Δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά χωρίς να υπάρξει ο τρόπος που μπορείς να διαπραγματευτείς και να συνεννοηθείς, δεν μπορούν να λυθούν προβλήματα», είπε ο κ. Κασουλίδης.
Πρόσθεσε ότι η κριτική δεν μπορεί να στρέφεται μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά θα πρέπει να οδηγήσει και σε αυτοκριτική για την οικονομική κατάσταση στην οποία ευρίσκεται σήμερα η Ευρωζώνη. «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι στην κατάσταση που βρεθήκαμε κάποιοι Μεσογειακοί -και αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα- μπορεί να βρεθούν και οι εύρωστες οικονομίες άλλων κρατών-μελών της Ευρώπης», είπε ο κ. Κασουλίδης.
Εξάλλου, χαιρέτισε τη συμφωνία για ειρήνευση στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτά που συμφωνήθηκαν θα εφαρμοστούν επί του εδάφους. Όπως είπε, η κατάσταση στην Ουκρανία έβαζε την Κύπρο σε διλήμματα μεταξύ της επίδειξης αλληλεγγύης προς τους Ευρωπαίους εταίρους της και της διατήρησης των φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ είχε και οικονομικές επιπτώσεις λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

13 Μαΐου
Δρ. Διέτης: Το πιο σημαντικό με το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού
21:41
Ένας θάνατος και 213 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:09
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από Μπάιντεν τερματισμό συνομιλιών με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τη Χαμάς
20:52
Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα
20:33
ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε καύσιμα
19:55
Καναδάς: Η επαρχία Κεμπέκ σταματά να χορηγεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca
19:27
Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας
19:01
ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας
18:42
Ελλάδα: 2.167 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι, 683 οι διασωληνωμένοι
18:27
Eλλάδα-Κορονοϊός: Σχεδόν 67% έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη
17:59
Ιταλία: Ο Ντράγκι παραιτείται από τον πρωθυπουργικό μισθό του
17:45
Xερσαία επίθεση στη Γάζα φέρεται ότι σχεδιάζει το Ισραήλ, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand