Και αυτοκριτική, όχι μόνο κριτική για την Ελλάδα

Η Κύπρος θα είναι σε θέση να βγει από το μνημόνιο μέχρι το τέλος του 2015, αν ενεργήσει με ορθό τρόπο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

«Αν ενεργήσουμε σωστά, μπορούμε να βγούμε στις αγορές πολύ σύντομα και επομένως η υπόθεση του δικού μας μνημονίου να τελειώσει μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου», είπε ο κ. Κασουλίδης, σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο, όπου μίλησε στους μαθητές, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Θεσμού «Back to School».
Ο υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την άποψη ότι η Κύπρος θα πρέπει να κάνει υπομονή, λέγοντας πως δεν ήρθε η ώρα να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
Κληθείς να σχολιάσει μια ενδεχόμενη συμφωνία για την Ελλάδα στο Γιούρογκρουπ, τη Δευτέρα, που να οδηγεί στην επίλυση της κρίσης, ο υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε η συμφωνία να οδηγήσει σε συνεννόηση. «Δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά χωρίς να υπάρξει ο τρόπος που μπορείς να διαπραγματευτείς και να συνεννοηθείς, δεν μπορούν να λυθούν προβλήματα», είπε ο κ. Κασουλίδης.
Πρόσθεσε ότι η κριτική δεν μπορεί να στρέφεται μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά θα πρέπει να οδηγήσει και σε αυτοκριτική για την οικονομική κατάσταση στην οποία ευρίσκεται σήμερα η Ευρωζώνη. «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι στην κατάσταση που βρεθήκαμε κάποιοι Μεσογειακοί -και αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα- μπορεί να βρεθούν και οι εύρωστες οικονομίες άλλων κρατών-μελών της Ευρώπης», είπε ο κ. Κασουλίδης.
Εξάλλου, χαιρέτισε τη συμφωνία για ειρήνευση στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτά που συμφωνήθηκαν θα εφαρμοστούν επί του εδάφους. Όπως είπε, η κατάσταση στην Ουκρανία έβαζε την Κύπρο σε διλήμματα μεταξύ της επίδειξης αλληλεγγύης προς τους Ευρωπαίους εταίρους της και της διατήρησης των φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ είχε και οικονομικές επιπτώσεις λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.