Ενημέρωση Συμμαχίας για πορεία αναδιάρθρωσης ΡΙΚ

Η Συμμαχία Πολιτών θέλει ένα υγιές Ραδιοφωνικό Ίδρυμα, δήλωσε ο πρόεδρός της Γιώργος Λιλλήκας, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ, στη διάρκεια της οποίας έτυχε ενημέρωσης για την προσπάθεια αναδιάρθρωσης του Ιδρύματος.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως είναι γεγονός ότι το ΡΙΚ χρειάζεται αναδιάρθρωση για να γίνει και πιο παραγωγικό, αλλά κυρίως για να φέρει σε πέρας τους σκοπούς για τους οποίους έχει ιδρυθεί, που είναι πολύ σημαντικοί, όπως δήλωσε.
Είπε πως αντάλλαξαν απόψεις για τις προκαταρκτικές σκέψεις που έχει το ΔΣ του ιδρύματος μετά και τη μελέτη της PWC και πως η Συμμαχία θα καταθέσει γραπτώς εποικοδομητικές προτάσεις και θα είναι στη διάθεση του ΔΣ για να συζητήσουν και τις πιο συγκεκριμένες εισηγήσεις στις οποίες θα καταλήξει για τη δομή και το όραμα του ΡΙΚ.
"Από εκεί και πέρα πιστεύουμε πως, μέσα από το διάλογο και με τις πολιτικές δυνάμεις και με τους εργαζόμενους στο ΡΙΚ, μπορούμε και πρέπει να βρούμε τρόπους να καταλήξουμε με πνεύμα συναίνεσης, αλλά χωρίς να συμβιβαστούμε στα ουσιώδη που είναι ο εκσυχρονισμός και η αναβάθμιση του ΡΙΚ, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Κυπρίων πολιτών", είπε ο κ. Λιλλήκας.
Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Γιώργος Τσαλακός χαιρέτισε "πολλές από τις τοποθετήσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της Συμμαχίας".
Τον ευχαρίστησε για τις ιδέες που κατάθεσε στον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί και στο ΔΣ και στη διεύθυνση και στις συντεχνίες για το μέλλον του Ιδρύματος.
"Θεωρώ σημαντική την ανταλλαγή απόψεων", επεσήμανε, και πρόσθεσε πως η σημερινή συνάντηση, που εντάσσεται σε ένα νέο κύκλο επαφών του ΔΣ με τα πολιτικά κόμματα, υπήρξε πολύ εποικοδομητική και πολύ παραγωγική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:12

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Ο Ερντογάν καλεί το ΣΑ του ΟΗΕ να λάβει άμεσα μέτρα για την Ιερουσαλήμ
16:40
Νέο χαμηλό κρουσμάτων Covid στο Ην. Βασίλειο, αλλά με μικρή αύξηση της τιμής R
16:25
Αυστρία-Covid-19: Για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες οι νοσηλευόμενοι κάτω από τους 1.000
16:12
Αστυνομική ανακοίνωση για τον τελικό του κυπέλλου
16:05
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου με τους ομολόγους του Γαλλίας και Ιρλανδίας για την αιματοχυσία στη Γάζα
16:01
Συναγερμός από τον εντοπισμό στην Κύπρο του καταστροφικού βακτηρίου Xylella fastidiosa
15:50
Ανανέωση της συνεργασίας με Ταραπουλούζη
15:46
Σχέδιο Ενίσχυσης Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας
15:34
Βερολίνο: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» της Χαμάς οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ
15:26
Για "μηδενιστική πολιτική" από την αντιπολίτευση σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας κάνει λόγο η κυβέρνηση
15:00
Έντονες επικρίσεις εναντίον του ΓΓ του ΑΚΕΛ, εξαπέλυσε ο Αβέρωφ (Βίντεο)
14:45
Τέσσερις θάνατοι φορέων της ινδικής παραλλαγής του κορωνοϊού στη Βρετανία
14:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand