ΕΚΤ για Ελλάδα: Μην αφήσετε να τραβήξουμε σκανδάλη

Σαφέστατη προειδοποίηση για το ελληνικό ζήτημα, απευθύνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ενόψει της τακτικής συνεδρίας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το "Bloomberg", ένα μόλις 24ωρο μετά την απόφαση για επέκταση, κατά 5.000.000.000 ευρώ (συνολικά, €65 δις), του ποσού επείγουσας ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, η ΕΚΤ καλεί ουσιαστικά το Γιούρογκρουπ να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα. "Μη μας κάνετε να τραβήξουμε τη σκανδάλη για τις ελληνικές τράπεζες", φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του "Bloomberg".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι επιμένουν ότι η συνέχιση της στήριξης από τον ELA εξαρτάται από τις πολιτικές συνομιλίες για τη διάσωση της Ελλάδας. Σήμερα, συναντώνται στις Βρυξέλλες οι Έλληνες διαπραγματευτές και οι πιστωτές της Ευρωζώνης.
Η ΕΚΤ δεν επιθυμεί να βρεθεί σε μια θέση που θα λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος -και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ- χωρίς πολιτική κάλυψη από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. "Αν οι συνομιλίες για μια συμφωνία(χρηματοδότησης)-γέφυρα για την Ελλάδα καταρρεύσουν ξανά, ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει κατά πόσο θα παρέχει περισσότερα κεφάλαια ή θα απειλήσει με βέτο, όπως συνέβη και για την Κύπρο πριν από δύο χρόνια", αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνέρχεται στις 18 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά το καθοριστικής σημασίας Γιούρογκρουπ της Δευτέρας. Για το βέτο και τη διακοπή της παροχής ρευστότητας, απαιτείται πλειοψηφία 2/3 στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Αν έως το τέλος Φεβρουαρίου, δεν εξευρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα, η Ελλάδα θα βρεθεί ξαφνικά χωρίς χρηματοδοτικούς πόρους, για πρώτη φορά την τελευταία σχεδόν πενταετία, σημειώνει το "Bloomberg", επισημαίνοντας ότι η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει τη στάση της για το θέμα του ELA, στην αμέσως επόμενη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου, στην Κύπρο.

Πηγή: Βloomberg

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.