Βελτιωμένο κλίμα για Ελλάδα, πιο κατανοητές οι θέσεις της - audio

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο από τις Βρυξέλλες, διατύπωσε την εκτίμηση ότι μετά τις επαφές που είχε ο κύριος Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες, έχει βελτιωθεί το κλίμα και οι ελληνικές θέσεις έγιναν πιο κατανοητές.

Χαρακτήρισε θετικό βήμα την συμφωνία για εξέταση από τις τεχνοκρατικές ομάδες των θέσεων της Ελλάδας για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει κοινό έδαφος.

Στόχος της Αθήνας, είπε ο κύριος Χριστοδουλίδης είναι να αλλάξει τα σημεία του προγράμματος στα οποία διαφωνεί.

Είπε επίσης ότι τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής, θα παρουσιαστούν κωδικοποιημένα στο Eurogroup της Δευτέρας και θα γίνει συζήτηση.

Ας ελπίσουμε, είπε, ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η στήριξη της Κύπρου στις ελληνικές θέσεις διατυπώθηκε τόσο στο Eurogroup, όσο και στη σύνοδο κορυφής, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην ελληνική κυβέρνηση για να παρουσιάσει το πρόγραμμά της.

{mp3}ekproellada{/mp3}

 

Σύντομες συναντήσεις με την Καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας, τους Πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Ιταλίας, και τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, είχε χθες βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

Συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την οικονομία.

Είπε επίσης ότι στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συζητήθηκε και το θέμα του απευθείας εμπορίου και ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι για το ζήτημα υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές γνωματεύσεις τόσο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είπε επίσης ότι δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως δεν πρόκειται να υπάρξει κίνηση του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία να είναι εκτός νομιμότητας ή χωρίς την συγκατάθεση και την ενεργό εμπλοκή της Λευκωσίας.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι εκτίμηση της Λευκωσίας είναι πως δεν πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στο θέμα αυτό στο σύντομο μέλλον.

{mp3}ekpropro{/mp3}

 

Σύνταξη: Άλκης Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:17

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.