Υπ. Δικαιοσύνης: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της ασφάλειας των Κεντρικών Φυλακών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί απαράδεκτο να αμφισβητείται η ασφάλεια στο χώρο των κεντρικών φυλακών και προσθέτει ότι οι ισχυρισμοί ότι στις Φυλακές εξακολουθούν να υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και επιρροής είναι αβάσιμοι.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή δηλώσεις που αφορούν το θέμα μεταφοράς του Σάββα Βέργα σε χώρο εκτός των Κεντρικών Φυλακών για λόγους προστασίας της σωματικής του ακεραιότητας διευκρινίζει ότι το επίπεδο ασφαλείας εντός των Κεντρικών Φυλακών διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα και δεν απειλείται η ζωή οποιουδήποτε εκ των κρατουμένων.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στον χώρο των Φυλακών φιλοξενούνται και συνυπάρχουν κατάδικοι που τους χωρίζουν σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως είναι η απόπειρα φόνου, χωρίς να δημιουργείται οποιοδήποτε πρόβλημα και χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του οποιουδήποτε κρατουμένου.

Η ανακοίνωση, συνεχίζει, ότι οποιεσδήποτε απειλές εναντίον του κ. Βέργα δεν μπορούν να εκλαμβάνονται ως δεδομένη απειλή για την ασφάλειά του εντός των Φυλακών, χωρίς προηγουμένως να διερευνηθούν και αξιολογηθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος ασφαλείας των Φυλακών.

Ο Σάββας Βέργας καταλήγει εντάχθηκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για τους λόγους που έκριναν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και αυτοί δεν μπορεί να συνδέονται με το επίπεδο ασφάλειας των Φυλακών, αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση του.

Προσθέτει ότι τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και το Τμήμα Φυλακών, προσθέτει, δεν έτυχαν ενημέρωσης για τις ισχυριζόμενες απειλές που δέχτηκε ο κ. Βέργας και τους λόγους για τους οποίους εντάχθηκε στον πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

11 Μαΐου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 11/5/2024
05:16
10 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
22:00
Η Γενική Συνέλευση στηρίζει το αίτημα της Παλαιστίνης για ένταξή της στον ΟΗΕ
20:29
Υπ. Εργασίας: «Η έξαρση της αδήλωτης εργασίας διασυνδέεται με τις αυξημένες ροές μεταναστών»
19:42
Ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών απορρίπτει τις επικρίσεις για ολιγωρία
16:45
Από στραγγαλισμό απεβίωσε ο Θανάσης Νικολάου, αποφάνθηκε η θανατική ανακρίτρια
16:34
Η Ελλάδα θα υπερψηφίσει τη συμμετοχή της Παλαιστίνης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
16:32
Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο
16:28
Υπουργικό Συμβούλιο: Μέτρα αναβάθμισης του θεσμού των Συμβασιούχων Οπλιτών
16:26
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 10/5/2024
16:04
Μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης της Κύπρου, έστειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
14:36
Οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 17 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν
14:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.