Στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ ολοκλήρωσε την επίσκεψη του ο Πάνος Καμμένος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο και αναχώρησε νωρίς το απόγευμα.

Το πρωί πραγματοποίησε επίσκεψη στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, στη Μαλούντα, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή.

Απευθυνόμενος προς τους στρατιώτες, ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, κατά την πρώτη του επίσκεψη ως Υπουργός Άμυνας, σε μια μονάδα επίθεσης όπως είπε, «που όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα είναι η μονάδα που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη».
Πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες θα πρέπει να είναι περήφανοι που υπηρετούν στην πιο επίλεκτη προκεχωρημένη μονάδα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Το έθνος «είτε δίνει εν όπλοις μάχη, είτε δίνει μάχη σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, όπως δίνει σήμερα» νικά, ακόμη και αν είμαστε η πιο ανίσχυρη δύναμη, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι το ηθικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό «γιατί εμείς πάντα υπερασπιστήκαμε τα πάτρια εδάφη, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεναγήθηκε από τον Διοικητή και στο Μουσείο της ΕΛΔΥΚ, όπου αναχωρώντας υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.
Πριν τη Μαλούντα, ο κ. Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορου Φωκαΐδη, ενώ συναντήθηκε και με την οικογένεια του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Έλληνας Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου Χρίστος Μαληκκίδης, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Aντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου.

Πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα ο κύριο Καμμένος είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου και τον εκπρόσωπο της ε/κ κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους, Νέστωρα Νέστωρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:12

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.