Στέφθηκε ο "Βασιλιάς της Μελωδίας τζιαί της Τραουδκιάς"

Υπό βροχή έκανε την είσοδο του στην πόλη της Λεμεσού ο Βασιλιάς Καρνάβαλλος που φέτος εμφανίστηκε ως "Βασιλιάς της Μελωδίας τζιαί της Τραουδκιάς". 

Με την πανηγυρική είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου αρχίζουν επίσημα σήμερα Τσικνοπέμπτη, οι δεκαήμερες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις της Λεμεσού. Ο νέος Βασιλιάς, που ενσαρκώνει ο διαχρονικός καρναβαλιστής Ανδρέας Βρυωνίδης, πήρε το στέμμα του από τον περσινό "Βασιλιά Μνημόνιο τον Μέγα" (Ντίμη Μαυρόπουλο) και απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες Λεμεσιανούς που συγκεντρώθηκαν, είπε πως σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του και τους κάλεσε να διασκεδάσουν στους τρελούς ρυθμούς του καρναβαλιού.

 

 

stepsi

 

Ακολούθως, ο "Βασιλιάς της Μελωδίας τζιαί της Τραουδκιάς" ανέβηκε στο φωταγωγημένο του άρμα και παρέλασε μαζί με τη συνοδεία του, την ομάδα κανταδόρων της ΕΔΟΝ Λεμεσού, τη χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, τη Φιλαρμονική του Δήμου, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, την ομάδα κρουστών Batucinio, τις Μαζορέττες Λεμεσού, το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

CNA F3041100ab5b34b1db317cf71e996aa58

 

 

vroxi

 

Η παρέλαση κατέληξε στην Πλατεία Ηρώων, όπου πραγματοποιείται ο πρώτος υπαίθριος χορός, με καρναβαλίστικο ξεφάντωμα, χορό και τραγούδι από το συγκρότημα Ritmo Di Carnaval.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν το μεσημέρι στην Πλατεία Σαριπόλου όπου οι κανταδόροι Λεμεσού τραγουδούσαν καρναβαλίστικες καντάδες, ενώ από τις 14:00 μέχρι τις 18:00, ο Δήμος Λεμεσού διοργάνωσε σε συνεργασία με τα μαθητικά συμβούλια, καρναβαλίστικο πάρτι με μουσικό πρόγραμμα από Dj, στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.

 

lemesos karn

 

CNA F08149ef1dffb4b01a7f39331eb224d6e

 

 

Στις 18:00, στο Δημοτικό Μέγαρο, τελέστηκαν  τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με θέμα "Καρναβάλι 2015", σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων Λεμεσού.

Καρναβάλι σε Πάφο και Αγλαντζιά

Είσοδο στην πόλη έκανε σήμερα και ο Παφίτης Βασιλιάς Καρνάβαλος ο οποίος φέτος είναι «βασιλιάς Τιμωρός».Η πανηγυρική είσοδος του βασιλιά και της συνοδείας του έγινε στις 15:00 υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία μαζορέτων.Η επιλογή της θεματολογίας του βασιλιά Καρνάβαλου έγινε με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στην πόλη της Πάφου.

pafos karnavali

Καρναβάλι διοργανώνει και φέτος και ο Δήμος Αγλαντζιάς στη Λευκωσία με μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο Κυρηνείας .

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.