Ενώνουν τη γροθιά και τη φωνή, για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Εκδήλωση συμπαράστασης στην Ελλάδα ενόψει του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας, διοργανώνει η ομάδα «Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου», την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 17:30, μπροστά από το κτίριο της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε «Σπίτι της Ευρώπης», στην οδό Βύρωνος 30 στη Λευκωσία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής τους:

«Διοργάνωση εκδήλωσης συμπαράστασης στην Ελλάδα που αγωνίζεται και διαπραγματεύεται στο Γιούρογκρουπ, Κυριακή 15 Φλεβάρη 2015, ώρα 17:30.

Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται! Μετά την επιτυχημένη χτεσινή συγκέντρωση, δίνουμε πάλι αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 15 Φλεβάρη έξω από το κτίριο της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. «European Union House».
Την Τετάρτη 11/2, η Ελλάδα δεν έκανε πίσω στο Γιούρογκρουπ, δεν υποχώρησε, δεν εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση, που θα αγνοούσε τις θέσεις της Ελλάδας. Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχεται τη συνέχιση του μνημονιακού προγράμματος, γιατί στηρίζεται στην ισχυρή λαϊκή υποστήριξη, που αγγίζει το 70%, και στο ευρύ κίνημα συμπαράστασης που απλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Σε αυτό σύνεβαλε και η πολυπληθής συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, όπου συμμετείχαν σχεδόν όλα τα κυπριακά κόμματα, πολιτικές οργανώσεις και ανέντακτοι πολίτες. Η αποδοχή των δίκαιων θέσεων και προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης θα θέσει σε αμφισβήτηση και την πολιτική λιτότητας και την παρέμβαση της Τρόικας στην Κύπρο.

Την Κυριακή το απόγευμα, η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται για δεύτερη φορά στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται μια νέα συμφωνία που θα προωθεί την ανάπτυξη και τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Την ίδια ώρα, οι γεμάτες από διαδηλωτές-συμπαραστάτες πλατείες της Ελλάδας, της Κύπρου και των άλλων ευρωπαϊκών πόλεων θα αποτελούν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου πληρώνουν το βαρύ τίμημα μιας κρίσης που άλλοι δημιούργησαν. Πάνω από τα νούμερα και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που είναι σύμφυτες με τη δημοκρατική Ευρώπη. Οι αδιέξοδες επιλογές των κορυφαίων οργάνων της Ε.Ε. εξυπηρετούν τα συμφέροντά της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας και των τραπεζιτών, καταπατώντας δημοκρατικές ελευθερίες, εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα. Στην κινητοποίηση αυτή καλούμε να συμμετάσχουν όλες οι κυπριακές κοινωνικές οργανώσεις και κόμματα, διότι η λιτότητα, οι θυσίες χωρίς αύριο, οι εκποιήσεις, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η παραχώρηση της κρατικής γης, των κοινωφελών οργανισμών κι η μεγέθυνση του χρέους είναι τα κοινά μας προβλήματα.
Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται! Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν υποκύπτουμε, ΝΙΚΑΜΕ!»

Πηγή: «Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου»

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.