Στις κεντρικές φυλακές Βέργας και Μαληκκίδης

Στις Κεντρικές Φυλακές οδηγήθηκαν  ο τέως δήμαρχος Παφου Σάββας Βέργας και ο διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης ύστερα που παραδέχτηκαν ενοχή σε όλες τις κατηγορίεςγια την υπόθεση του ΣΑΠΑ.Εκεί θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή που θα ανακοινωθεί η ποινή τους.

Ο Σάββας Βέργας αντιμετωπίζει   58 κατηγορίες ενώ ο Ευτύχιος Μαλλήκίδης τις περισσότερες, σύνολο 67. Οι άλλοι 3 κατηγορούμενοι , Γιώργος Μιχαηλίδης πρώην δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ , Ευστάθιος Ευσταθίου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ και Βάσος Βασίλειου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ δεν παραδέχτηκαν ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Ο Γιώργος Σιαηλής , νυν δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι προτίθεται να εγείρει ενστάσεις που αφορούν το κατηγορητήριο πριν απαντήσει και το δικαστήριο όρισε την 20η Απριλίου ως ημερομηνία ακρόασης των ενστάσεων. Επίσης για τις 20 με 24 Απριλίου ορίστηκε η ακροαματική διαδικασία για τους Γιώργο Μιχαηλίδη , Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου προκειμένου να εξεταστούν οι μάρτυρες.

Μετά την παραδοχή Βέργα και Μαληκκίδη στις κατηγοριες που αντιμετωπίζουν στην υπόθεση ΣΑΠΑ, η κατηγορούσα αρχή προχώρησε σε έκθεση των γεγονότων σε σχέση με τα αδικήματα που παραδέχθηκαν ενώ αναφέρθηκε μάλιστα ότι οι δυο έχουν αποζημιώσει τη δημοκρατία επιστρέφοντας σε ακίνητα ποσό ύψους 520 χιλιάδων ευρώ το οποίο παραδέχθηκαν ότι έλαβαν ως μίζες από τους εργολάβους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Σάββα Βέργα για σκοπούς μετριασμού της ποινής που θα του επιβληθεί. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο   ο δικηγόρος του Σάββα Βέργα με την ομολογία του ο τέως δήμαρχος βοήθησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ επέστρεψε σε ακίνητη περιουσία ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ που είχε παραδεχθεί ότι έλαβε ως μίζες.

Η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Ευτύχιου Μαληκκίδη για μετριασμό της ποινής ορίστηκε για την ερχομένη Παρασκευή αφού επικαλέστηκε ότι δεν είχε ακόμη στην κατοχή του ιατρικά πιστοποιητικά που αφορούσαν τον πελάτη του.

Επιμέλεια : Στελλά Ολυμπίου

Πηγή: Ολγα Ιωάννου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Τατάρ, συναντάται την Παρασκευή με τον ΓΓ του ΟΗΕ
10:00
Βρετανία-covid: Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει στους πολίτες να ταξιδεύουν και πάλι στο εξωτερικό
10:00
Ολοένα και πιο ανθεκτικός ο κορονοιός.Τώα και μετάλλαξη «Δέλτα συν»
09:39
Περισσότερες οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια ατόμων με κόβιτ,από τα εξιτήρια
09:21
Διπλασιασμό των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, αναμένει ο υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης
09:17
Μαρία Κολιού:Η νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού στην Κύπρο ξεκίνησε από τα μπαράκια των παραλιακών πόλεων
09:12
Την πραγματοποίηση δυναμικής εκστρατείας ώστε να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, προτείνει ο αντιπρόεδρος της πνευμονολογικής ετιαρείας
09:09
Ελενα Παναγιωτοπούλου:Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος θωράκισης έναντι του ιού
09:05
Στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη από σήμερα ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιερ Λακρουά
08:00
Η χήρα του Τζον Μακέιν ονομάστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πρεσβεύτρια της χώρας σε υπηρεσία του ΟΗΕ
08:00
Ελλάδα:Νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό από σήμερα
06:56
Ποιά η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στη Μονή Πετράκη
06:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand