Στις κεντρικές φυλακές Βέργας και Μαληκκίδης

Στις Κεντρικές Φυλακές οδηγήθηκαν  ο τέως δήμαρχος Παφου Σάββας Βέργας και ο διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης ύστερα που παραδέχτηκαν ενοχή σε όλες τις κατηγορίεςγια την υπόθεση του ΣΑΠΑ.Εκεί θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή που θα ανακοινωθεί η ποινή τους.

Ο Σάββας Βέργας αντιμετωπίζει   58 κατηγορίες ενώ ο Ευτύχιος Μαλλήκίδης τις περισσότερες, σύνολο 67. Οι άλλοι 3 κατηγορούμενοι , Γιώργος Μιχαηλίδης πρώην δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ , Ευστάθιος Ευσταθίου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ και Βάσος Βασίλειου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ δεν παραδέχτηκαν ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Ο Γιώργος Σιαηλής , νυν δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι προτίθεται να εγείρει ενστάσεις που αφορούν το κατηγορητήριο πριν απαντήσει και το δικαστήριο όρισε την 20η Απριλίου ως ημερομηνία ακρόασης των ενστάσεων. Επίσης για τις 20 με 24 Απριλίου ορίστηκε η ακροαματική διαδικασία για τους Γιώργο Μιχαηλίδη , Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου προκειμένου να εξεταστούν οι μάρτυρες.

Μετά την παραδοχή Βέργα και Μαληκκίδη στις κατηγοριες που αντιμετωπίζουν στην υπόθεση ΣΑΠΑ, η κατηγορούσα αρχή προχώρησε σε έκθεση των γεγονότων σε σχέση με τα αδικήματα που παραδέχθηκαν ενώ αναφέρθηκε μάλιστα ότι οι δυο έχουν αποζημιώσει τη δημοκρατία επιστρέφοντας σε ακίνητα ποσό ύψους 520 χιλιάδων ευρώ το οποίο παραδέχθηκαν ότι έλαβαν ως μίζες από τους εργολάβους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Σάββα Βέργα για σκοπούς μετριασμού της ποινής που θα του επιβληθεί. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο   ο δικηγόρος του Σάββα Βέργα με την ομολογία του ο τέως δήμαρχος βοήθησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ επέστρεψε σε ακίνητη περιουσία ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ που είχε παραδεχθεί ότι έλαβε ως μίζες.

Η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Ευτύχιου Μαληκκίδη για μετριασμό της ποινής ορίστηκε για την ερχομένη Παρασκευή αφού επικαλέστηκε ότι δεν είχε ακόμη στην κατοχή του ιατρικά πιστοποιητικά που αφορούσαν τον πελάτη του.

Επιμέλεια : Στελλά Ολυμπίου

Πηγή: Ολγα Ιωάννου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.