Στη φυλακή για 15 χρόνια ο Ντίνος Μιχαηλίδη και ο γιός του

Αρνητική απάντηση έδωσε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του, οι οποίοι ζήτησαν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που τους επιβλήθηκε για την υπόθεση των «μαύρων χρημάτων» από την αγορά των ρωσικών πυραύλων TORM1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι εφέτες απέρριψαν τα αιτήματα που υπέβαλαν οι δύο κατηγορούμενοι και διέταξαν τόσο για τον Κύπριο πρώην υπουργό όσο και για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη την έκτιση της 15ετούς ποινής φυλάκισης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε επίσης ισόβια κάθειρξη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του  Κράτους Αναστάσιο Σοφό , 12 χρόνια στη σύζυγό του Μαρία ενώ ισόβια κάθειρξη και 17 έτη στον Φουαντ Αλ Ζαγιάντ

Απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και σε ανάλογο αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του -φυγόποινου πλέον- επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

 

Αντίθετα, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής για το ζεύγος Αναστάσιου και Μαρίας Σοφού. Οι δύο σύζυγοι θα είναι ελεύθεροι, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Τους επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ στον καθένα.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ότι τρεις Ελληνίδες δικαστές αποφάσισαν σε πρώτο βαθμό και με βάση τα συκοφαντικά ψεύδη ενός ήδη καταδικασθέντος και ενός πρώην φυγόδικου και νυν φυγόποινου. Τα λάθη είναι ανθρώπινα.Humanum erraze. Γι’ αυτό και τις εσφαλμένες δικαστικες αποφάσεις διορθώνουν άλλα ανώτερα δικαστήρια. Στο δευτεροβάθμιο θα αποφευχθούν πλάνες και σφάλματα, θα αποδειχθεί η αλήθεια, τόνισε.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΑΠΕ. Αλφόνσος Βιτάλης

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.