Παραδέκτηκαν ενοχή Βέργας και Μαληκκίδης

Παραδέχτηκαν ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την υπόθεση του ΣΑΠΑ ο τέως δήμαρχος Παφου Σάββας Βέργας και ο διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης.

Ο Σάββας Βέργας αντιμετωπίζει   58 κατηγορίες ενώ ο Ευτύχιος Μαλλήκίδης τις περισσότερες, σύνολο 67. Οι άλλοι 3 κατηγορούμενοι , Γιώργος Μιχαηλίδης πρώην δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ , Ευστάθιος Ευσταθίου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ και Βάσος Βασίλειου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ δεν παραδέχτηκαν ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Ο Γιώργος Σιαηλής , νυν δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι προτίθεται να εγείρει ενστάσεις που αφορούν το κατηγορητήριο πριν απαντήσει και το δικαστήριο όρισε την 20η Απριλίου ως ημερομηνία ακρόασης των ενστάσεων. Επίσης για τις 20 με 24 Απριλίου ορίστηκε η ακροαματική διαδικασία για τους Γιώργο Μιχαηλίδη , Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου προκειμένου να εξεταστούν οι μάρτυρες.

Μετά την παραδοχή Βέργα και Μαληκκίδη στις κατηγοριες που αντιμετωπίζουν στην υπόθεση ΣΑΠΑ, η κατηγορούσα αρχή προχώρησε σε έκθεση των γεγονότων σε σχέση με τα αδικήματα που παραδέχθηκαν ενώ αναφέρθηκε μάλιστα ότι οι δυο έχουν αποζημιώσει τη δημοκρατία επιστρέφοντας σε ακίνητα ποσό ύψους 520 χιλιάδων ευρώ το οποίο παραδέχθηκαν ότι έλαβαν ως μίζες από τους εργολάβους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Σάββα Βέργα για σκοπούς μετριασμού της ποινής που θα του επιβληθεί. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο   ο δικηγόρος του Σάββα Βέργα με την ομολογία του ο τέως δήμαρχος βοήθησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ επέστρεψε σε ακίνητη περιουσία ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ που είχε παραδεχθεί ότι έλαβε ως μίζες.

Η αγόρευση του συνηγόρου   υπεράσπισης του Ευτύχιου Μαληκκίδη για μετριασμό της ποινής ορίστηκε για την ερχομένη Παρασκευή αφού επικαλέστηκε ότι δεν είχε ακόμη στην κατοχή του ιατρικά πιστοποιητικά που αφορούσαν τον πελάτη του.

Οι Σάββας Βέργας και Ευτύχιος Μαλλικίδης τέθηκαν υπο κράτηση μέχρι την ανακοινωση της ποινής τους την Παρασκευή.

Πηγή: Ολγα Ιωάννου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:12

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ο κυκλώνας Ίαν πλησιάζει στη Φλόριντα
21:54
Νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας στο Αιγαίο
21:42
Ρεσιτάλ προκλήσεων και αιτημάτων από την Άγκυρα
21:33
Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας»
21:14
ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν εκ νέου στρατιωτικά την Ουκρανία
20:28
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας
20:17
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος εν μέσω των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Αμινί
19:51
Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream
19:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 28/09/22
18:46
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρότεινε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
18:43
Το σενάριο δολιοφθοράς το επικρατέστερο όσον αφορά τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream
18:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φασουρίου στη Λεμεσό
18:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand