Παραδέκτηκαν ενοχή Βέργας και Μαληκκίδης

Παραδέχτηκαν ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την υπόθεση του ΣΑΠΑ ο τέως δήμαρχος Παφου Σάββας Βέργας και ο διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης.

Ο Σάββας Βέργας αντιμετωπίζει   58 κατηγορίες ενώ ο Ευτύχιος Μαλλήκίδης τις περισσότερες, σύνολο 67. Οι άλλοι 3 κατηγορούμενοι , Γιώργος Μιχαηλίδης πρώην δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ , Ευστάθιος Ευσταθίου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ και Βάσος Βασίλειου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ δεν παραδέχτηκαν ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Ο Γιώργος Σιαηλής , νυν δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι προτίθεται να εγείρει ενστάσεις που αφορούν το κατηγορητήριο πριν απαντήσει και το δικαστήριο όρισε την 20η Απριλίου ως ημερομηνία ακρόασης των ενστάσεων. Επίσης για τις 20 με 24 Απριλίου ορίστηκε η ακροαματική διαδικασία για τους Γιώργο Μιχαηλίδη , Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου προκειμένου να εξεταστούν οι μάρτυρες.

Μετά την παραδοχή Βέργα και Μαληκκίδη στις κατηγοριες που αντιμετωπίζουν στην υπόθεση ΣΑΠΑ, η κατηγορούσα αρχή προχώρησε σε έκθεση των γεγονότων σε σχέση με τα αδικήματα που παραδέχθηκαν ενώ αναφέρθηκε μάλιστα ότι οι δυο έχουν αποζημιώσει τη δημοκρατία επιστρέφοντας σε ακίνητα ποσό ύψους 520 χιλιάδων ευρώ το οποίο παραδέχθηκαν ότι έλαβαν ως μίζες από τους εργολάβους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Σάββα Βέργα για σκοπούς μετριασμού της ποινής που θα του επιβληθεί. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο   ο δικηγόρος του Σάββα Βέργα με την ομολογία του ο τέως δήμαρχος βοήθησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ επέστρεψε σε ακίνητη περιουσία ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ που είχε παραδεχθεί ότι έλαβε ως μίζες.

Η αγόρευση του συνηγόρου   υπεράσπισης του Ευτύχιου Μαληκκίδη για μετριασμό της ποινής ορίστηκε για την ερχομένη Παρασκευή αφού επικαλέστηκε ότι δεν είχε ακόμη στην κατοχή του ιατρικά πιστοποιητικά που αφορούσαν τον πελάτη του.

Οι Σάββας Βέργας και Ευτύχιος Μαλλικίδης τέθηκαν υπο κράτηση μέχρι την ανακοινωση της ποινής τους την Παρασκευή.

Πηγή: Ολγα Ιωάννου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:12

Τελευταιες Ειδησεις

29 Νοεμβρίου
Το κατοχικό καθεστώς δεν επιτρέπει σε κρατικούς λειτουργούς να μεταβούν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου (Βίντεο)
13:03
Παράνομη και επικίνδυνη χαρακτηρίζει την κατάσταση στη νεκρή ζώνη η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:54
Ατυχές περιστατικό χαρακτήρισε ο Μητσοτάκης την ακύρωση συνάντησης από τον Σούνακ
12:22
Έγκριση νομοσχεδίου για αστικό αναδασμό αποφάσισε το Υπουργικό
12:17
Πραγματοποιήθηκε το πρωί η τελετή διαβεβαίωσης 179 νέων αστυνομικών
11:58
ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Δεν έχει σημειωθεί κάποια αλλαγή από χθες στη νεκρή ζώνη (Βίντεο)
11:50
Σάκκαρη και Αλκαράθ σε αγώνα επίδειξης στο Μεξικό
11:47
Σε 1ο και 2ο όμιλο το ενδιαφέρον για πρόκριση στους «16» του Champions League
11:45
Ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Εντός εβδομάδων η επικύρωση της Τουρκίας
11:34
Νέα απάτη μέσω Facebook
11:27
Τμήμα Μετεωρολογίας- 2ο Δελτίο Καιρού 29/11/2023
11:13
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων του εκπαιδευτικού συστήματος
11:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand