Παραδέκτηκαν ενοχή Βέργας και Μαληκκίδης

Παραδέχτηκαν ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την υπόθεση του ΣΑΠΑ ο τέως δήμαρχος Παφου Σάββας Βέργας και ο διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης.

Ο Σάββας Βέργας αντιμετωπίζει   58 κατηγορίες ενώ ο Ευτύχιος Μαλλήκίδης τις περισσότερες, σύνολο 67. Οι άλλοι 3 κατηγορούμενοι , Γιώργος Μιχαηλίδης πρώην δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ , Ευστάθιος Ευσταθίου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ και Βάσος Βασίλειου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ δεν παραδέχτηκαν ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Ο Γιώργος Σιαηλής , νυν δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι προτίθεται να εγείρει ενστάσεις που αφορούν το κατηγορητήριο πριν απαντήσει και το δικαστήριο όρισε την 20η Απριλίου ως ημερομηνία ακρόασης των ενστάσεων. Επίσης για τις 20 με 24 Απριλίου ορίστηκε η ακροαματική διαδικασία για τους Γιώργο Μιχαηλίδη , Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου προκειμένου να εξεταστούν οι μάρτυρες.

Μετά την παραδοχή Βέργα και Μαληκκίδη στις κατηγοριες που αντιμετωπίζουν στην υπόθεση ΣΑΠΑ, η κατηγορούσα αρχή προχώρησε σε έκθεση των γεγονότων σε σχέση με τα αδικήματα που παραδέχθηκαν ενώ αναφέρθηκε μάλιστα ότι οι δυο έχουν αποζημιώσει τη δημοκρατία επιστρέφοντας σε ακίνητα ποσό ύψους 520 χιλιάδων ευρώ το οποίο παραδέχθηκαν ότι έλαβαν ως μίζες από τους εργολάβους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Σάββα Βέργα για σκοπούς μετριασμού της ποινής που θα του επιβληθεί. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο   ο δικηγόρος του Σάββα Βέργα με την ομολογία του ο τέως δήμαρχος βοήθησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ επέστρεψε σε ακίνητη περιουσία ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ που είχε παραδεχθεί ότι έλαβε ως μίζες.

Η αγόρευση του συνηγόρου   υπεράσπισης του Ευτύχιου Μαληκκίδη για μετριασμό της ποινής ορίστηκε για την ερχομένη Παρασκευή αφού επικαλέστηκε ότι δεν είχε ακόμη στην κατοχή του ιατρικά πιστοποιητικά που αφορούσαν τον πελάτη του.

Οι Σάββας Βέργας και Ευτύχιος Μαλλικίδης τέθηκαν υπο κράτηση μέχρι την ανακοινωση της ποινής τους την Παρασκευή.

Πηγή: Ολγα Ιωάννου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:12

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Η χήρα του Τζον Μακέιν ονομάστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πρεσβεύτρια της χώρας σε υπηρεσία του ΟΗΕ
08:00
Στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη από σήμερα ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιερ Λακρουά
08:00
Ελλάδα:Νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό από σήμερα
06:56
Ποιά η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στη Μονή Πετράκη
06:43
Απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν πάνω από 150 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο του Τέξας που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν
06:40
Καθήκοντα Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας θα ασκήσει σήμερα η Πρόεδρος της  Βουλής Αννίτα Δημητρίου
06:37
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σκοπεύει να χαιρετίσει την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο
06:28
Πρώτη ημέρα των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής των 27 η σημερινή
06:18
23 Ιουνίου
Παραμένουν οι διαφορετικές απόψεις ΗΠΑ και Γερμανίας για τον αγωγό Nordstream II
21:45
Πως βλέπουν οι εξωγήινοι τη Γη- Τι δείχνει νέα μελέτη Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης
21:33
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι νοσοκομείου στο Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν, μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν
21:19
Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων- Δεν καταγράφηκαν θάνατοι
20:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand