Λύθηκε το πρόβλημα της μεταμοσχευτικής κλινικής

Λήθηκε επίσημα σήμερα το πρόβλημα με την μεταμοσχευτική κλινική καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία συνεργασίας διάρκειας έξι μηνών με τον ιατρό μεταμοσχευτή δρ Βασίλη Χατζηαναστασίου προχώρησε το Υπουργείο Υγείας. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο 2014.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η λύση αυτή θα επέλθει μέσω της λειτουργίας θεσμοθετημένης Μεταμοσχευτικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για την οποία το Υπουργείο Υγείας ήδη προβαίνει σε σχεδιασμούς.

Η ανακοίνωση της Συμφωνίας έγινε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας κ. Φίλιππο Πατσαλή, στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Υγείας, στην παρουσία εκπροσώπων της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών και των Συνδέσμων Φίλων Νεφροπαθών, Μεταμοσχευμένων Κύπρου και Αιμοκαθερωμένων Ασθενών.

Μέσα από τη Συμφωνία, διασφαλίζεται πρόσθετα η πρόσληψη δύο Νεφρολόγων ιατρών που θα ενισχύσουν το Νεφρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η πρόσληψη των ιατρών θα ενδυναμώσει το Νεφρολογικό Τμήμα και θα επιτρέψει οι ασθενείς να παρακολουθούνται από μια ακόμη πιο ενισχυμένη ομάδα νεφρολόγων ιατρών.

Τη Διεύθυνση του Μεταμοσχευτικού αναλαμβάνει ο δρ Μιχάλης Ζαβρός, Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας, μέσω της διευθέτησης αυτής, είναι η συνεχής κάλυψη των προγραμματισμένων μεταμοσχεύσεων νεφρού, καθώς και η συνεχής παρακολούθηση των μεταμοσχευμένων ασθενών.

Πηγή: ΓΤΠ

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.