Διάλογος Λευκωσίας - Μόσχας για διευκολύνσεις

Η ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία διευκρίνησε αργά το απόγευμα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρια Νόβοστι ότι η Μόσχα συζητά με την Κύπρο την δυνατότητα παραχώρησης διευκολύνσεων.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι οι διευκολύνσεις θα αφορούν τη χρησιμοποίηση αεροδρομίων και λιμανιών, μόνο σε περίπτωση που θα προκύψει επείγουσα ανάγκη και δεν υπάρχει θέμα χρησιμοποίησής τους για στρατιωτικούς σκοπούς.

Υπουργός Εξωτερικών

Διάλογος διεξάγεται μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ρωσίας για παραχώρηση διευκολύνσεων για ανθρωπιστικούς σκοπούς και σκοπούς έκτακτης, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.
Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε ότι πρόκειται για συμφωνία που αφορά την εκκένωση Ρώσων πολιτών από το χώρο της Μέσης Ανατολής και για άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Το ίδιο ακριβώς, είπε,  συμβαίνει και με την περίπτωση της Γαλλίας.
Αν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη ζωή ανθρώπων, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, βεβαίως και η Κύπρος θα παραχωρήσει διευκολύνσεις.
Σε ερώτηση αν η κυπριακή κυβέρνηση  σκοπεύει να παραχωρήσει σε οποιαδήποτε χώρα διευκολύνσεις για σκοπούς επιχειρήσεων κατά του ισλαμικού κράτους, ο κύριος Κασουλίδης δήλωσε ότι και οι διευκολύνσεις που ζήτησε η Γαλλία, αφορούν την επιστροφή αεροπλάνων από επιχειρήσεις. Αν βρίσκονται τα αεροσκάφη, εξήγησε,  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να μπορούν να προσγειωθούν στα αεροδρόμια της Κύπρου.
Η συμφωνία, είπε, αφού τύχει νομοτεχνικής επεξεργασίας θα υπογραφεί με τη Μόσχα.

Σύνταξη: Ελένη Βρετού, Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:55

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συνάντηση Ερντογάν με επικεφαλής πολιτικού γραφείου Χαμάς
18:55
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.