Ανακαλύφθηκε φλάουτο 35.000 ετών

Αρχαιολόγοι υπό τον καθηγητή Παλαιοντολογίας Nicholas Conard, ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν τα παλαιότερα μουσικά όργανα που έχουν βρεθεί ποτέ. Πρόκειται για είδη φλάουτου τα οποία οι κάτοικοι της νοτιοδυτικής Γερμανίας κατασκεύαζαν από κόκαλο αρκούδας και ελεφαντόδοντο μαμούθ τουλάχιστον 35.000 χρόνια πριν.

Η ανακάλυψη αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από αρχαιολογικά ευρήματα - συμπεριλαμβανομένων ένα γλυπτό γυναικείο γυμνό - που αποκαλύπτουν ότι οι πρώτοι άνθρωποι είχαν μια εκλεπτυσμένη πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή.

Μόλις μερικά πόδια μακριά από το φλάουτο των οστών, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα από τα παλαιότερα παραδείγματα της εικονιστικής τέχνης - το γλυπτό μιας γυναίκας σκαλισμένα από μαμούθ ελεφαντόδοντο, το οποίο ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως, επίσης, μια σειρά από άλλες τέχνης, συμπεριλαμβανομένων γλυπτά του μαμούθ, λιοντάρια σπηλιά, και μυθικά μισή ζώο, μισό-ανθρώπινες μορφές.

Τα φλάουτα έγιναν από τους σύγχρονους ανθρώπους, που εξελίχθηκε στην Αφρική και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, που φθάνουν στην Ευρώπη πριν από 45.000 χρόνια. Ραδιοχρονολόγηση από δύο εργαστήρια δείχνουν ότι οι αυλακώσεις είναι τουλάχιστον 35.000 χρόνια παλιό, και δεδομένης της κατανομής τους στην ανασκαφή, Conard εκτιμά ότι χρονολογούνται περίπου 40.000 χρόνια πριν. Σύμφωνα με τον Conard οι αυλακώσεις είναι επίσης απτή απόδειξη των καινοτόμων ταλέντων των σύγχρονων ανθρώπων.

Γιατί δημιουργήθηκε η μουσική

Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το πώς προέκυψε η μουσική. Ο Κάρολος Δαρβίνος πίστευε ότι η μουσική μπορεί να παρέχει στα άτομα μια καλύτερη ευκαιρία για την προσέλκυση συντρόφους και αναπαραγωγής. Άλλοι θεωρούν ότι είναι ένας τρόπος για να αποδείξει τη δύναμη και την ενότητα μιας ομάδας και ορισμένοι πιστεύουν ότι η μουσική μπορεί να είναι ένα υποπροϊόν της εξέλιξης των άλλων γνωστικών ικανοτήτων, όπως η γλώσσα.

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή:The Boston Globe

Top of Form

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:55

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.