Επεισόδια και προσαγωγές στα Εξάρχεια

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στα Εξάρχεια. «Βροχή» μολότοφ και εκτεταμένη χρήση χημικών σε Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, καθώς και σε Τοσίτσα και Τσαμαδού. Νωρίτερα, κατά την απογευματινή πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σημειώθηκαν επεισόδια στο Σύνταγμα, και συγκεκριμένα σε Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Αμερικής και Σίνα. Στις 25 οι προσαγωγές.

Νεαροί, τους οποίους η αστυνομία υπολογίζει σε περίπου 500, διασκορπίστηκαν στα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, και κυρίως πίσω από το Πολυτεχνείο, σε μικρές ομάδες. Χρησιμοποίησαν μολότοφ, πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβίδες κρότου-λάμψης.

Στη Σολωμού, φωτιά ξέσπασε σε μπαλκόνι 1ου ορόφου πολυκατοικίας, από μολότοφ. Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο σε ένα πυροσβεστικό όχημα, την ώρα που οι οδομαχίες συνεχίζονταν, για να κατασβέσει την πυρκαγιά, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον. Τελικά, τη φωτιά έσβησαν γείτονες.

Στην οδό Στουρνάρη, κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν και ένα ΙΧ ωστόσο η φωτιά κατασβέστηκε μετά από παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ με πυροσβεστήρες.

Από τις μολότοφ στην Στουρνάρη κόντεψε να καεί το κάλυμμα ενός κλειστού περιπτέρου, ωστόσο ο ιδιοκτήτης σκαρφάλωσε πάνω στο περίπτερο και έσβησε τη φωτιά με ιδία μέσα.

Φωτιές σε ένα όχημα και δεκάδες κάδους απορριμμάτων εκδηλώθηκαν στην Τοσίτσα, ωστόσο λόγω των επεισοδίων, οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορουσαν να παρέμβουν.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το πρωί στο Λόφο του Στρέφη εντοπίστηκαν θαμμένες σε κούτες 112 μολότοφ, καθώς και μπιτόνια με βενζίνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στα Εξάρχεια, στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 5.000 διαδηλωτές.

Διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά την πορεία, δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι καταγγέλλουν χτυπήματα στο κεφάλι από τα ΜΑΤ.

Η πορεία που διοργάνωσαν, με αφετηρία τα Προπύλαια, συλλογικότητες και αντεξουσιαστές, με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικά πυρά πραγματοποιήθηκε υπό τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το μαθητικό και φοιτητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πορείες έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Πηγή: In.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:56

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.