Σημαντικές και ουσιαστικές οι επισκέψεις Λαβρώφ - Κέρι

Σημαντική και ουσιαστική χαρακτηρίζει η Λευκωσία την επίσκεψη Τζων Κέρι στην Κύπρο ενώ αποτιμά ως πολύ θετική και εποικοδομητική την παρουσία του Σεργκέι Λαβρώφ στη Λευκωσία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε στο ΤΡΙΤΟ ότι στη συνάντηση Αναστασιάδη - Λαβρωφ έγινε πάρα πολύ ουσιαστική συζήτηση για το κυπριακό.
Χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας καλό γνώστη του κυπριακού, επισήμανε ότι ο Σεργκέι Λαβρώφ καθορίζει τις θέσεις της Μόσχας στο κυπριακό και ειδικότερα στο θέμα των εγγυήσεων.
Ο Εκπρόσωπος χαιρέτισε την ξεκάθαρη θέση που εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ότι δεν μπορεί να γίνεται σήμερα λόγος για θέμα εγγυήσεων στο κυπριακό.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι εγγυήσεις θα συζητηθούν και στις συναντήσεις με τον Υπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζων Κέρι.
Υπενθύμισε την ξεκάθαρη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν μπορούν σήμερα να υπάρχουν στρατιωτικές εγγυήσεις και δη σε ευρωπαϊκό κράτος.
Αναφερόμενος στο αποψινό δείπνο που παραθέτει η Λίζα Μπάτενχάϊμ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί στο οποίο θα παρακάθεται και ο Τζων Κέρι είπε ότι θα συζητηθεί αποκλειστικά το κυπριακό.
Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών προτίθεται να θέσει πολύ συγκεκριμένες πτυχές του κυπριακού.

Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις πέντε συμφωνίες Κύπρου - Ρωσίας που ήταν προγραμματισμένο να υπογραφούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρώφ στην Λευκωσία.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγησε ότι για τις τέσσερις συμφωνίες δεν είχε ολοκληρωθεί από τη Ρωσία ο τεχνικός έλεγχος.
Ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης θα μεταβεί στην Μόσχα για την υπογραφή και των πέντε συμφωνιών.

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:59

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Σε συμφωνία για κατάργηση του ορυκτού άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή κατέληξαν οι χώρες της G7
19:19
Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»
18:52
Στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
18:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand