Πρώτο βήμα για 4αδα

Πρώτοι αγώνες για την προημιτελική φάση του κυπέλλου πετόσφαιρας με τις Ομόνοια και Ανόρθωση να κάνουν δική τους τη νίκη στα ντέρμπι με Παφιακό και ΑΠΟΕΛ, αντίστοιχα.

 

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωσις 0-3 (25-27,20-25, 17-25)
Η «Μεγάλη Κυρία» έγινε το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στην τετράδα.Παίζοντας μυαλωμένα σε όλο το παιχνίδι κέρδισε το ΑΠΟΕΛ μέσα στο «Λευκόθεο» με 0-3 παίρνοντας και την ρεβάνς για την ήττα της με το ίδιο σκορ στο ίδιο γήπεδο πριν δυο εβδομάδες για το πρωτάθλημα. Αντίθετα, οι «πορτοκαλί» δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Ανορθώσεως χάνοντας τον αγώνα και το Κύπελλο έγινε δύσκολη υπόθεση.

Πραγματικό ντέρμπι με τα όλα του ήταν το πρώτο σετ στο «Λευκόθεο». Οι δυο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες με συνέπεια να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Τελικά, μετά από πραγματική μάχη που κράτησε πάνω από 30 λεπτά η Ανόρθωσις πιο συγκεντρωμένη κέρδισε το σετ με 25-27 κάνοντας το 0-1 αποκτώντας σαφές προβάδισμα.

Η Ανόρθωσις μετά το πρώτο σετ πήρε την ψυχολογία με το μέρος της και παίζοντας καλό βόλεϊ στο δεύτερο σετ έλεγχε πλήρως τον αγώνα κερδίζοντας με 20-25. Σε αυτό το σετ οι Βαρωσιώτες ήταν κυρίαρχοι, ενώ το ΑΠΟΕΛ με λάθη στα κρίσιμα σημεία του σετ δεν κατόρθωσε να βρει απαντήσεις. Στο τρίτο σετ η Ανόρθωσις δεν θέλησε να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της και παίζοντας οργανωμένα κέρδισε με 17 -25 κάνοντας το 0-3. Το ΑΠΟΕΛ επηρεάστηκε ψυχολογικά από την έκβαση κυρίως του πρώτου σετ και έχασε φυσιολογικά.

ΑΠΟΕΛ (Μ. Παμπακάς): Κοζλόφσκι, Τζόρτζεβιτς, Ευσταθίου, Γεωργίου, Χόστερ, Χατζηπαύλου, Λίμπερο: Παντελή. Αλλαγές: Χαλλουμής, Πέτρου.

Ανόρθωσις (Μαρ. Κοντός):Τσιάρτσκι, Δημητρίου, Μιχαϊλοβιτς, Κολάς, Χρυσοστόμου, Γκιουλέ, Λίμπερο: Πλατρίτης. Αλλαγές: Γ. Κοντός, Π. Χρυσοστόμου.

Παφιακός – Ομόνοια 0-3 (18-25,20-25,18-25)
Τον αέρα του Παφιακού πήρε η Ομόνοια. Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος έκαναν το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην τετράδα, αφού παίζοντας εξαιρετικά κέρδισαν μέσα στο «Αφροδίτη» με 0-3 σετ. Η νίκη αυτή είναι η δεύτερη για την Ομόνοια μέσα στην Πάφο σε διάστημα δυο εβδομάδων. Ο Παφιακός έχει πλέον να ανέβει ένα «βουνό» αφού ο επαναληπτικός θα γίνει στο «Ελευθερία» και κυνηγά το θαύμα της ανατροπής του 0-3.

H Ομόνοια με κεκτημένη ταχύτητα από τις τελευταίες επιτυχίες μπήκε αποφασιστικά στον αγώνα και κατάφερε παίζοντας συγκεντρωμένα να κερδίσει το πρώτο σετ με 18-25 εξασφαλίζοντας σοβαρό αβαντάζ με το 0-1 στο χέρι. Οι «τριφυλλοφόροι» με το αβαντάζ του 0-1 μπήκαν στο δεύτερο σετ με σκοπό να το κερδίσουν και ουσιαστικά να βρεθούν με το ένα πόδι στην τετράδα.

Η εικόνα του σετ δεν άλλαξε και πολύ σε σχέση με το πρώτο σετ, παρά τη βελτίωση του Παφιακού κυρίως επιθετικά. Ωστόσο, όμως οι πρωταθλητές κέρδισαν με 20 -25 και έκαναν το 0-2. Η Ομόνοια συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο σετ, ενώ τα προβλήματα του Παφιακού, ο οποίος δεν έβρισκε αντίδοτο στο παιχνίδι των «πρασίνων» δεν λύθηκαν. Συνέπεια η ομάδα του Σάββα Σάββα να κερδίσει το σετ και 18-25 και να πάρει τη νίκη με 0-3 σε 1 ώρα και 18 λεπτά.

Παφιακός (Σπ. Πρωτοψάλτης): Μπατίστα, Ανδρέου, Τιάγκο, Κωνσταντινίδης, Μπουρκόφσκι, Οικονομίδης, Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου, Αλλαγές: Ιγνατίου, Χ. Σαββίδης.

Ομόνοια: (Σ. Σάββα):Παφίτης, Αλβες, Σ. Πετρακκίδης, Αλεξίου, Α. Πετρακκίδης, Ρεϊνάλντο, Λίμπερο: Αντωνίου, Αλλαγές: Σ. Πετρακκίδης.

Νέα Σαλαμίνα – Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών 3-0 (25-19, 25-14, 25-22)
Η Νέα Σαλαμίνα επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά κέρδισε στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» τον Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών με 3-0 σετ και έκανε το αποφασιστικό βήμα για την τετράδα.

Στο πρώτο σετ ο αγώνας ήταν άκρως ανταγωνιστικός αφού ο Εθνικός έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ δείχνοντας για άλλη μια φορά πολύ καλά στοιχεία. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλευόμενοι τις πιο σωστές τους επιλογές κέρδισαν με 25-19 και προηγήθηκαν με 1-0. Ο Αυστραλός κόουτς της Ν. Σαλαμίνας Λουκ Ρέινολτς παρέταξε την εξάδα του χωρίς τον Καναδό Χαντ.

Στο δεύτερο σετ η Ν. Σαλαμίνα ήταν ανώτερη και καθάρισε εύκολα με 25-14. Στο σετ αυτό οι γηπεδούχοι έπαιξαν πιο σοβαρά, ενώ οι νεαροί παίκτες του Καποδίστριας Εθνικού Λατσιών υπέπεσαν σε λάθη στην υποδοχή λόγω κούρασης.

Στο τρίτο σετ ο αγώνας είχε ενδιαφέρον αφού η ομάδα του Καποδίστριας Εθνικού μη έχοντας να χάσει οτιδήποτε πάλεψε με στόχο την κατάκτηση ενός σετ. Η Ν. Σαλαμίνα από την πλευρά της χαλάρωσε όμως εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της κέρδισε με 25-22 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

Νέα Σαλαμίνα (Λουκ Ρέινολτς): Ιαντόλο, Σαββίδης, Ζηκάκης, Μπαγιάν, Καλαφάτης, Προδρόμου, Λίμπερο: Βαρνάβα Αλλαγές: Λιοτατής,  Γ. Χρυσοστόμου, Σοφοκλέους.

Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών (N. Ιωάννου): X’’Αθανασίου, Κιρίλοφ, Κουλέντης, Χαριδήμου, Τοφής, Μιχαήλ, Λίμπερο: Νικηφόρου. Αλλαγές: Γερασίμου, Βραχίμης, Μάτσας, Προύσαλης,

Αναγέννηση Δ. – Pokka ΑΕ Καραβά 0-3 (18-25, 19-25, 25-27)
Κλειστός αναμενόταν ο αγώνας στη Δερύνεια με γεμάτα σετ και επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Τόσο η Αναγέννηση, όσο και η Pokka ΑΕ Καραβά κυνήγησαν τη νίκη που θα αποτελούσε και πλεονέκτημα για τον επαναληπτικό με νικητές τελικά τους Καραβιώτες που εκμεταλλεύτηκαν την εμπειρία και το πολύ γεμάτο ρόστερ που έχουν. Χαρακτηριστικά, το τρίτο σετ ήταν ανοικτο μέχρι το τέλος και τελικά η μπίλια έκατσε στην ομάδα της Pokka ΑΕΚ που το κέρδισε και πήρε το πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού στη Λεμεσό

Η Pokka ΑΕ Καραβά  μπήκε στον αγώνα για να τον «καθαρίσει». Στο πρώτο σετ παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τη μαχητική Αναγέννηση κέρδισε με 18-25 αποδεικνύοντας ότι είναι το φαβορί. Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο σετ με τελική νικήτρια την Pokka ΑΕΚ με 19 -25. Στο τρίτο σετ έγινε φοβερή μάχη, αλλά η προσφυγική ομάδα εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ που είχε και κέρδισε με 25-27 και τον αγώνα με 0-3 σε ένα σετ που κράτησε σε αγωνία τους φιλάθλους.

Αναγέννηση Δ. (Aντ. Κωνσταντίνου): Χρυσοστόμου, Πάια, Καραγιάννης, Αρμενάκης, Ττόφιας, Νικόλοφ, Λίμπερο: Ζάνης. Αλλαγές: Ντουβάρτσι, Σωτηρίου, Χρ. Χρυσοστόμου.

Pokka ΑΕ Καραβά (X. Καννεστράτσι): Κνέζεβιτς, Αντωνιάδης, Ροντόλφο, Ράμμα, Σάντζεθ, Χριστοφή, Λίμπερο: Χ’’ Δαμιανού, Λίμπερο: Αχιλλέως. Αλλαγές: Κοσιάρης, Χ'' Βασίλης.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:45

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.